İki gün birlikte kutlandı

Çalışan Gazeteciler Günü ve Mülki İdareciler Günü İskenderun'da birlikte kutlandı. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, kentetki gazeteciler ve İskenderun Kaymakamı Demiryürek'le yemekte buluştu.

GÜNCEL 11.01.2023 16:56:00 0
İki gün birlikte kutlandı

Nesrin Geyik/İskenderun
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve Mülki İdareciler Günü nedeniyle yöredeki gazeteciler ile İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek'e yemek verdi. 

Belediye Doğan Restaurantta düzenlenen yemekte konuşan İskenderun Kaymakamı Demiryürek, sahada beraber çalışan iki mesleğin gününün birlikte kutlandığını, İskenderun'da basının kökleşmiş ve güçlü olduğunu ifade etti. 1961 yılında çıkarılan 212 sayılı Basın İş yasasının gazetecilerin ekonomik ve sosyal haklarını güvence altına aldığını anlatan kaymakam Demiryürek, "Gazetecilik, toplumu bilgilendirip, aydınlatan bir meslektir. sizlerin sahadan getirdiği bilgiler de bizim için çok önemlidir" diye konuştu.

1961 yılında gazetecilerin haklarını yasal güvence altına alan kanunun çıkarıldığını belirten İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı da "basın, kamuoyunun doğru, hızlı haber almasını temin etmektedir. Kamu yararına hizmet eden gazetecilik, gelişmiş ülkelerde il, ilçe, ülkenin gelişmesine katkı sunmaktadır" dedi ve gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Gününü, kaymakam Demiryürek'in de Mülki İdareciler Gününü kutladı.
İskenderun Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Kaynar, da dün odada düzenlediği basın toplantısında Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı, basının bir ülkenin en önemli organları arasında yer aldığını, demokrasisi gelişmiş ülkelerde basın özgürlüğü tartışmasının yaşanmadığını ifade ettti. 


Anahtar Kelimeler: birlikte kutlandı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19