İki günde 5 bin iş başvurusu

İSDEMİR’in işçi alımı için 2 günde başvuru sayısı 5 bine ulaştı

EKONOMI 23.12.2022 13:33:00 0
İki günde 5 bin iş başvurusu

İskenderun/SES
İskenderun Demirçelik Fabrikaları A.Ş. (İSDEMİR), tüm pozisyonlara meslek liseleri ve meslek yüksekokulu mezunlarından saat ücretli işçi alımı için iki günde 5 bin başvuru yapıldı. İskenderun ve yöresi kentler ile Hatay ve çevre illerden de başvuruların yapıldığı belirtildi.

İSDEMİR'de tüm çalışanların saat ücreti üzerinden çalıştırıldığını anımsatan Özçelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, Türkiye'de haftalık çalışma süresinin 45 saat olup, üzerinde çalışılmasının fazla mesai olarak yansıdığını söyledi.

İskenderun Demirçelik Fabrikaları A.Ş.'nin işçi alımına gitmesinin gecikmiş bir karar olduğunu belirten Başkan Güngör, "İSDEMİR'in uzun süredir elman ihtiyacı vardı. Ancak metal sektöründeki sıkıntı nedeniyle bu alımı yapamadı. Gecikmiş olan eleman alımını şimdi yapıyor" dedi. Güngör, "İSDEMİR saat ücretli işçi alımı ile yaklaşık 500 kişiyi daha bünyesine katacak. Ancak Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT/)ile ilgili bir düzenleme çıkarsa, işletmenin daha fazla elamana ihtiyacı olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Alımlar tüm pozisyonlarda yıl boyunca yapılacak

Büyüme stratejisi ve işletmelerinin ihtiyaçları doğrultusunda saat ücretli olarak görev yapmak üzere saat ücretli işe alım yapacağını duyuran İSDEMİR, adayların başvurularını 20 Aralık Salı gününden itibaren iki hafta boyunca salı–cuma günleri arası İSDEMİR Cumhuriyet Kapısı’ndan yapabileceğini duyurmuştu.

İSDEMİR'den yapılan açıklamada şunlara yer verilmişti: "Başvuracak adaylarda, meslek liselerinin elektrik/elektronik, endüstriyel otomasyon, makine teknolojisi, metal teknolojisi, metalürji teknolojisi, bilişim teknolojileri, motorlu araçlar teknolojisi ve meslek yüksekokullarının elektrik-elektronik/enerji, endüstriyel otomasyon, makine teknolojisi, metal teknolojisi, metalürji teknolojisi, bilgisayar teknolojileri alanlarından mezuniyet şartı arıyor. Adaylarda ayrıca başvuru yaptıkları tarih itibariyle 18-25 yaş aralığında olma ve askerliğini yapmaya engeli bulunmama, sağlık muayenesinde çok tehlikeli iş sınıflarında çalışabilmeye uygunluk ve görevlerini yapmaya engel olabilecek herhangi bir bedensel veya ruhsal rahatsızlığın bulunmaması gerekiyor. Adayların kimlik belgeleri ile yapacağı fiziksel başvuruların yanı sıra eş ve kardeşler dahil birinci derece yakınlarının nüfus kayıt örneğiyle birlikte yapacağı başvurular da geçerli sayılacak. Fiziksel başvuru esnasında adaylara verilecek link üzerinden başvuru süreci online devam edecek, uygulanacak sınav ve değerlendirmelerde başarılı olan adaylar arasından işe alımlar yapılacak. İSDEMİR, saat ücretli tüm pozisyonlarda yıl boyunca ihtiyaçları doğrultusunda işe alımlarını sürdürecek."


Anahtar Kelimeler: günde başvurusu

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00