İklim değişikliği, göçü etkiliyor

Avrupa Birliği (AB) tarafından finans edilen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının öncülüğünde ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin (HBB) katkılarıyla yürütülen “Sürdürülebilir bir gelecek için Hatay” projesi kapsamında 'İklime ba?

GÜNCEL 10.12.2018 09:53:12 0
İklim değişikliği, göçü etkiliyor

Antakya/SES

 Anemon Otel´deki konferansa, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ile İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) de destek verdi. MKÜ Rektörü Hasan Kaya, üniversite öğrencileri ve öğretim görevlilerinin de katıldığı konferansta, MKÜ Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tacettin İnandı, iklim değişikliğinin halk sağlığı üzerindeki etkiler hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. İnandı, kuraklık, sel, çölleşme gibi sorunların üstesinden nasıl gelineceği konusunda değerlendirmede bulundu. MKÜ Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Berkant Ödemiş de
Doğu Akdeniz Bölgesinde iklim değişikliğinin tarımsal su kullanımına etkileri hakkında değerlendirme yaptı. İklime bağlı göç ve iklim göçüne maruz kalanların hakları ile ilgili bilgi veren Dr. Zuhal Bereket Baş ise, Suriye´deki iklim değişikliğinin ve susuzluğun Türkiye´ye olan Suriye göçüne etkisinin Hatay özelinde araştırılması, kentleşmiş metropol alanlarının iklim değişikliğine uyum stratejilerinden nasıl yararlanabileceğine ilişkin bir politika belgesi hazırlanması gerektiğini belirtti. Konferansta konuşan HBB Genel Sekreteri Mehmet Maden de, “Hatay´da gerçekleştirilen sürdürülebilir bir gelecek projesi dünyanın her tarafında uygulanmalı ve farkındalık yaratmalı. İnsanlar doğaya oldukça arar vermekte ve doğa da sel, iklim değişiklikleri, kuraklık, ısı farklılıkları ile de intikamını alıyor. Böylece doğa kendini tekrardan buluyor veya eski dönemine dönmek istiyor. İşte bu yüzden doğaya değer vermeli ve korumalıyız” değerlendirmesini yaptı.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29