'İktidar, edilgen isimleri tercih ediyor'

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HBB´de bütçe ve kadro konusunda çok sıkıntı çektiklerini, benzer durumun Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu´nun da yaşayabileceğini ifade etti.

GÜNCEL 18.06.2019 11:08:17 0

Antakya/SES

 Türkiye´nin ileri demokrasiye ihtiyacı olduğunu anlatan Savaş, 23 Haziran seçimlerinin buna ışık tutacağını ifade etti. Antakya Belediye Başkanlığı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemlerinde yaşadığı süreçleri anlatan Savaş, “Antakya Belediye Başkanlığını AKP sıralarında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığını ise CHP sıralarında yaptım. Her iki dönemde de Meclis çoğunluğu iktidar lehine fazlaydı, ancak Antakya başkanlığı döneminde aldığım kararların hepsinde CHP´li arkadaşlarımızın rızasını alıyordum. Onun için aramızda güzel bir bağ oldu ve görev süremin sonlarına doğru bana teklif geldi. Büyükşehir başkanlığımın ilk yıllarında meclisteki iktidar çoğunluğu tarafından çok engellendim. Bütçe ve kadro konusunda çok sıkıntı çektik. Benzer durumları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu da yaşayabilir' değerlendirmesini yaptı.
HBB´den yapılan açıklamaya göre, özel bir televizyon programına konuk olan Savaş, Hatay´ın jeopolitik ve jeostratejik konumu nedeniyle özel bir yere sahip olduğunu ve iktidarın bundan dolayı Hatay´ı kazanmayı çok istediğini söyledi. Savaş, “Doğu Akdeniz´deki enerji arayışları ve Orta Doğu´daki kaotik tablodan dolayı şehrimiz çok önemli bir noktada bulunuyor. Biz de bu bilinçle görevimizi sürdürüyoruz” dedi.
Ordu Valisi ile millet ittifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu arasında yaşanan diyalog ve basında bulduğu yankıyı değerlendiren Savaş, benzer durumu seçim öncesinde kendinin de yaşadığını savundu. Arsuz´un Derekuyu Mahallesinde vatandaşlarla arasında geçen konuşmaların sadece bir kısmının servis edildiğini belirten Savaş, seçilmiş İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu´nun da böyle durumlarla karşılaşabileceğini ve çok dikkatli olması gerektiğini ifade etti. 23 Haziran seçimlerinin Türkiye´nin demokrasi ile imtihanı olduğunu ve Ekrem İmamoğlu´nun demokrasi misyonunu üstlendiğini anlatan Savaş, İstanbulluların demokrasiye sarılacaklarını ve sahip çıkacaklarını, Ekrem İmamoğlu´nun bilgili, tecrübeli ve saygılı bir kişiliğe sahip olduğunu, İmamoğlu´nu çok zorlu bir sürecin beklediğini ve Türkiye´yi temsil ettiğini unutmaması gerektiğini söyledi. Savaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın İstanbul´un 39 ilçesinde miting yapmamasına ilişkin olarak da şu değerlendirmeyi yaptı: 'Bu seçim Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasında olacak. Ancak 31 Mart seçimlerinde Cumhurbaşkanımız birçok ilde miting yaptı. Ve sanki muhalefet partisi adaylarının karşısında Cumhurbaşkanımız varmış gibi oldu.'
İktidar partisinin ileri gelenlerinin dominant değil edilgen isimleri tercih ettiğini ve bu yüzden onlarla yollarını ayırdığını savunan HBB Başkanı Savaş, 'Dominant olmak demek kavgacı olmak demek değildir. Kendi vizyonunu demokratik ilkeler çerçevesinde ortaya koymak demektir. Ben bunu Hatay´da başardığım için seçiliyorum' diye konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi´nin son dönemde çıkardığı adayların doğru isimler olduğunu öne süren Savaş, Atatürk´ün hedeflerinin yol gösterici olduğunu ve ülkedeki ekonomik verilerin gidişatı ile 23 Haziran seçim sonuçlarının genel seçimin tarihinin erkene alınmasına neden olabileceğini, 23 Haziran sonucuna göre eski AKP´li isimlerin kuracağı söylenen partilere iktidar kanadından bazı milletvekillerinin katılabileceğini de belirtti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10267,09%-0,10
  • DOLAR

    32,29% -0,12
  • EURO

    34,83% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2414,46% 0,89
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21