İlaç gelmezse 4 ay yaşayacak

Arsuz´da yaşayan Meltem ve Bahadır Akkaya´nın çocukları, SMA hastası Yiğit, Amerika´dan ilacı getirilemezlerse, 4 ay yaşayabileceği öne sürüldü.

GÜNCEL 2.12.2020 17:12:57 0
İlaç gelmezse 4 ay yaşayacak

İskenderun/SES

 Arsuz´un Nardüzü mahallesinde oturan Meltem ve Bahadır Akkaya´nın çocukları 19 aylık Yiğit´in doğuştan SMA hastası olup, hastalığın 5 aylıkken öğrenildiği belirtildi. Zolgensma gen tedavisinin maliyetinin 2.4 milyon dolar olduğunu ve bu parayı ancak bağışlarla bulabileceklerini belirten Akkaya çifti, çocuklarına aldıkları oyuncaklar dahil bütün eşyalarını sattıklarını belirterek, 'Yeter ki Yiğit iyileşsin' dedi.
SMA hastalarının ilacın SGK tarafından karşılanmasını istediklerini belirten Bahadır Akkaya, Umman´da işçilik yaparken, çocuğunun durumun kötüleşmesi üzerine yurtdışından döndüğünü ve eşi ile birlikte bebeklerinin hayatta kalması için mücadele ettiklerini anlattı. Bağışlarla 65 bin dolar topladıklarını ve zamanın azaldığını belirten Akkaya ailesi, her türlü bağışı kabul edeceklerini belirtiyor. Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve diğer ilgililere seslenip, yardım eli uzatmalarını istediklerini ifade eden Meltem Akkaya, 'Oğlum Yiğit, SMA; bir gen hastası. İlacı Amerika´da üretildi. Bu ilaca ulaşmak için bağış kampanyası başlattık. Hastalığını 5.5 aylıkken doktorlardan öğrendik ve ancak 2-3 yaşına yaşayabileceğini söylediler. Umudumuzu yitirmedik, ilacç üretildi ve ilaca kavuşmak istiyoruz. Tek çaremiz bağışlar. Devletin verdiği ilaç sadece hastalığı yavaşlatıyor. Bebek ölümlerini saymak yerine, bu ilacın getirmesini istiyorum' dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22