"İlaç yokluğuna" soru önergesi

Samandağlı Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç, Türk Eczacılar Birliği (TEB) Başkanı Arman Üney'in, piyasadaki ilaçların yüzde 25’ine erişim sağlanamadığına ilişkin açıklamasını önergeyle parlamentoya taşıdı.

SAĞLIK 8.12.2022 15:31:00 0

İskenderun/SES
 Oruç, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya "İlaç yokluğuna karşı, yurttaşların ilaçlara erişimini sağlamak üzere Bakanlığınızın çalışmaları var mı" diye sordu.
Piyasadaki ilaçların yüzde 25’ine erişim sağlanamadığını belirten TEB Başkanı Üney'in, "Bu her dört ilaçtan birinin bulunamadığı anlamına geliyor. İlaç yoklukları çok önemli bir gündem maddesi haline gelmiş durumda” açıklamasını yaptığını ifade eden Oruç, önergesinde "Üney, 27 Kasım’da eczacıların düzenlediği miting ile ilaç yokluğuna dikkat çektiklerini ve bu durumun 'ilaç krizine' dönüştüğünü söylemiştir. Hastaları ve eczacıları mağdur eden ilaç yokluğu durumuna acil önlem alınması gerektiğini vurgulamıştır. Özellikle çocuk hastaların tedavilerinde kullanılan şurup formundaki antibiyotiklerde, ateş düşürücü ve ağrı kesicilerde sorun yaşandığını söyleyen Üney, 'Aynı şekilde, hipertansiyon ilaçları, kanser tedavisinde kullanılan kemoterapi ilaçları, mevsimsel soğuk algınlığı ilaçları, antidepresanlar, ağrı kesiciler, analjezik ampuller, kulak damlaları, göz damlaları, burun spreyleri, doğum kontrol hap ve iğneleri, kortizonlar ve egzama ilaçlarına erişimde büyük sıkıntı yaşanıyor' ifadelerini kullanmıştır." değerlendirmesine yer verdiğini belirtti. 
Milletvekili Oruç, TBMM Başkanlığına verdiği ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: " İlaç yokluğuna karşı, yurttaşların ilaçlara erişimini sağlamak üzere Bakanlığınızın çalışmaları var mıdır? İlaçlarda uygulanan mevcut fiyat politikalarının güncellenmesi sağlanacak mıdır? Yerli ilaç sanayisini desteklemek, eczacı istihdamına dayalı yeni molekül ilaçların üretimini yapacak yerli üretimi teşvik etmek üzere çalışmalarınız olacak mıdır?"


Anahtar Kelimeler: " yokluğuna" önergesi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19