İlk açıklama Parlar´dan

CHP´de il başkanlığı yarışı başladı

SİYASET 15.01.2020 10:39:41 0
İlk açıklama Parlar´dan

Akın Bodur/İskenderun

15 ilçe kongresini Aralık ayında tamamlayan ve il kongresi ile kurultay delegeliği mücadelesini yaşanan CHP´de, il başkanlığına ilk adaylığını açıklayan isim, Hasan Ramiz Parlar oldu.

Parlar: CHP´nin Hatay il başkanlığına adayım
Mahallerde ilçe delegelerimizin seçimi ile başlayan kongre sürecininin devam ederek, sona yaklaşıldığını ifade eden CHP Hatay il başkan adayı Hasan Ramiz Parlar, 'İlçe kongrelerimizin her biri partimizin demokrasi anlayışına yakışır biçimde coşku ve heyecanla tamamlandı. Pek çoğunda birden fazla aday dostça yarıştı, kaybedenin olmadığı CHP´nin kazandığı kongreler izledik. Bu kongreler partimizin iktidara yürüdüğü bu dönemde çok büyük bir önem taşımaktadır. Ülkemiz içeride ve dışarıda Cumhuriyet tarihinde hiç görmediği kadar büyük sorunlarla karşı karşıyadır. Halkın büyük çoğunluğu yoksulluk hatta açlık sınırının altında bir gelirle yaşam mücadelesi verirken, işsizlik de adeta rekor üstüne rekor kırmaktadır. Çiftçi ve sanayici üretemez, esnaf işini sürdüremez noktaya gelmiştir. Eğitim sistemindeki bilim ve çağdışı uygulamalar geleceğimizi karartmaktadır. Dış politikadaki akıl almaz yanlışlar ülkeyi uçuruma sürüklemektedir. Bu iktidarın ekonomiden işsizliğe, eğitimden sağlığa, iç politikadan dış politikaya yanlışlarını ve yarattığı sorunları saymakla bitiremeyiz.
Kısaca ve açıkça söylemek gerekirse, bu iktidar ülkeyi yönetememektedir. Artık bu iktidarın gitme zamanı gelmiştir. Bu yolda hepimize, bütün CHP ´ilere çok büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Yapılacak ilk seçimde CHP´yi iktidara taşımak için hepimiz ayrı ayrı üzerimize düşen sorumlulukları almak ve her türlü desteği vermek zorundayız. Ülkemizin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için buna mecburuz' dedi. Devlet memurluğu görevimden dolayı aktif siyaset yaşamına 2013 yılında başlayabildiğini ve iki dönem ilçe başkanlığı ve kurultay delegeliği yaptığını, Antakya Belediye Başkan adaylığı ve milletvekili aday adaylığı görevlerini üstlendiğini ifade eden Parlar, açıklamasın şöyle sürdürdü: 'Önümüzdeki zorlu süreçte partimin Hatay il başkanlığı görevini en iyi şekilde yapacağıma, il ve ilçe yönetimlerimizle birlikte partimizi bugün olduğundan çok daha iyi yerlere getireceğimize inanıyorum. Bu sorumluluk duygusundan hareketle Mustafa Kemal Atatürk´ün bizlere emaneti olan Cumhuriyeti kuran ve ülkeye demokrasi getiren Türkiye´nin en köklü ve sarsılmaz ulu çınarı Cumhuriyet Halk Partisi´nin Hatay il başkanlığına aday olduğumu huzurlarınızda açıklıyorum. Tabi ki son karar CHP delegelerinindir.'

CHP´de iki adaylı seçim mi?
CHP, Hatay´daki il kongresini önümüzdeki ay tamamlayarak, il yönetimi ve 22 kurultay delegesini belirleyecek. Hatay CHP´de il başkanlığı seçimlerinin, ilçe kongrelerinde olduğu gibi HBB yönetimi tarafı ile karşıtları arasında geçmesi bekleniyor. CHP´nin şubat ayında yapması planlanan Hatay il kongresinde en az iki listenin başkan adayı olması bekleniyor.
31 Mart seçimlerine CHP Antakya Belediye Başkan adayı olarak katılan Parlar, son genel seçimde Hatay Milletvekili aday listesinde gösterilmiş ancak listede yapılan değişiklik üzerine kendisi sırasını korumasına karşın listeden çekilmişti.
CHP Hatay İl Başkanlığında önceki akşam düzenlediği basın toplantısında, partisinin il başkanlığı seçiminde il başkanlığına adayı olduğunu açıklayan H. Ramiz Parlar´ın toplantısına, Hatay Milletvekili Serkan Topal ile aralarında İskenderun, Belen ve Arsuz´un da bulunduğu 15 ilçe başkanından 8 ilçe başkanı da katıldı. Toplantıya CHP´nin İskenderun ilçe başkanı Yusuf Mansuroğlu, Belen ilçe başkanı Fevzi Yüksel, Arsuz ilçe başkanı Mahmut Şirin, Antakya ilçe başkanı Ümit Kutlu, Defne ilçe başkanı Akın Parlakyıldız, Samandağ ilçe başkanı Turgay Abacı, Erzin ilçe başkanı Yalçın Elmasoğlu ve Kırıkhan ilçe başkanı İsmail Savaşır katıldı. Parlar´ın, HBB yönetimine karşı olan grubun adayı olarak çıktığı belirtiliyor.

Dörtyol CHP: İki kırmızı çizgimiz var
CHP Dörtyol İlçe Başkanı Gökhan Özer de il kongresi sürecini saygı ve ihtiyatlı şekilde takip ettiklerini ifade etti. Özer, 'CHP Hatay İl Başkanlığı ile ilgili seçim sürecini saygı ve ihtiyatla takip ediyoruz. Yerel iktidardan sonra genel iktidar yürüyüşümüze büyük bir şevkle ilerliyor olmanın mutluluğuyla, birlik beraberlik içinde sonuca ulaşacağımıza inancımız tamdır. Bu sebeple il başkanlığı seçimleri ile ilgili şahsımı ve yönetimimi kendi kişisel hırs ve çıkarları için bir yerlere çekmeye çalışanlara inat olsun ki; kırmızı çizgimizin CHP´nin genel başarısı ve 2 dönemdir görevini başarıyla yürüten Lütfü Savaş başkanımız olduğunu duyururuz' açıklamasını yaptı.


Anahtar Kelimeler: açıklama Parlar

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00