İlk ders zili çaldı

2018-2019 eğitim öğretim yılı İskenderun´da da törenle başladı.

EĞITIM 18.09.2018 13:50:31 0
İlk ders zili çaldı

Sadet Berkyürek/İskenderun

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı´na çelenk konularak İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan tören ilçe protokolünün katılımıyla Mithatpaşa İlkokulu´nda devam etti. Kaymakam Recep Soytürk ile İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ilk ders zilini birlikte çaldı. Yeni dönem dolayısıyla Türk Eğitim-Sen adına yapılan açıklamada, “Huzurlu bir çalışma ortamı istiyoruz” denilirken, Eğitim-İş sendikası, devam eden sorunlara ve MEB bütçesinden kesintilere dikkat çekti.İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu´nun çelenk sunumuyla başlayan Atatürk anıtı alanındaki törene şube müdürleri, okul yöneticileri, öğrenciler ve veliler katıldı. Mithatpaşa İlkokulunda devam eden tören de sayfı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Berivan Şahin´in açış konuşmasıyla devam eden törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, dünyanın teknoloji ve bilgi çağı yapılanmasına ve yarışına işaret ederek, “Dünyaya yön verecek milletler bu yarışı önde götürenler olacaktır” diye konuştu. 

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil öğrencilere yeni öğretim yılında başarılar dileyerek yapılan çeşitli etkinliklerin ardından ilkokul zilini çalarak ders saatini başlattığı törende eğitime yeni başlayan öğrencilere, üst sınıflarda okuyan öğrenciler tarafından Türk Bayrağı teslim edildi.

Antakya´da da zili birlikte çaldılar
Hatay Valisi Erdal Ata da Haydar Mursaloğlu İlkokulunda düzenlenen açılış programına katıldı. Okulun Konferans Salonu´nda gerçekleşen programa Vali Ata´nın yanı sıra Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutanı J. Alb Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Talim Terbiye Kurulu Üyesi Hasan Kavgacı, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, kurum müdürleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. Vali Ata, eğitimin ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen en önemli etkenlerin başında geldiğini belirterek, şunları söyledi: “Bir ülkenin gelişmesi ancak bilim, sanayi, sağlık, ulaşım, sanat gibi her alanda topyekûn bir kalkınmayla mümkündür. Eğitim de bu kalkınmanın lokomotifi gibidir. Gelecekte bilimde teknikte daha ileri gitmek, sağlıkta, ulaşımda daha kaliteli bir hizmet almak, sanatta, sporda dünya çapında değerler ortaya koymak istiyorsak; bugün geleceğimizi şekillendirecek o insanları iyi yetiştirmeliyiz.”
Türkiye´nin genç bir nüfusa sahip olduğuna işaret ederek , genç nüfusun bir çok avrupa ülkesinin nüfusundan yüksek olduğunu kaydeden vali Ata, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu anlamda geleceğin büyük Türkiye´si için önemli bir potansiyel taşıyan gençlerimize, çocuklarımıza gelişmiş ülkelerdeki gibi daha iyi eğitim vermek en büyük hedefimiz olmalıdır. Bizler de bu bilinçle ilimizde gerçekleştirdiğimiz eğitim yatırımlarına hız kesmeden devam etmekteyiz.”

Suriyeli öğrenciler ‘resmi okullarda´
Suriyeli çocukların eğitimlerine Hatay´da kurulan eğitim merkezlerinde başladıklarını, eğitimlerini Türk eğitim sistemine entegrasyon çalışmaları kapsamında üç yıldır aşamalı olarak geçiş yaptıkları resmi okullarımızda eğitimlerini sürdürdüklerini de sözlerine ekleyen vali Ata, şu bilgileri paylaştı: “İlimizde 77 geçici eğitim merkezinde 28.553 öğrenci, resmi kurumlarımızda ise 31.811 olmak üzere toplam 60.364 Suriyeli öğrenci bulunmaktadır. Daha önce sokağınızı, hastanelerinizi, ekmeğinizi bölüştüğünüz Suriyeli misafirlerimizle şimdi de okullarınızı paylaşıyorsunuz. Bu vesileyle gösterdiğiniz anlayış ve hoşgörüden dolayı sizlere teşekkür ediyor, tüm dünyaya örnek olan misafirperverliğiniz için sizleri kutluyorum.”

MEB´i temsilen Kavgası konuştu
2018-2019 eğitim-öğretim döneminin başlaması dolayısıyla Haydar Mursaloğlu İlkokulunda düzenlenen açılış programında Milli Eğitim Bakanlığını temsilen konuşan Talim Terbiye Kurulu Üyesi Kavgacı, “Eğitim camiamız yaklaşık 1 milyon öğretmen ve 18 milyon öğrenci ile birçok ülkenin nüfusundan daha büyüktür. Bu bizim için büyük bir sorumluluktur. Çocuklarımız önce Yaradan´ın bize emaneti, ailelerin bize emaneti, milletimizin bize emanetidir” dedi.
Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan da Hatay´da 400.000 öğrencimiz, 22.000 öğretmenimiz ile yeni eğitim-öğretim yılına başlıyoruz. Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kitap dağıtımını tamamladık. 8. sınıftan 9. sınıfa geçen 28.000 öğrencimizi sorunsuz bir şekilde sınıflarına yerleştirdik. Okullarımızı ve sıralarımızı yeni eğitim ve öğretim yılı için hazırladık. Artık bundan sonraki söz sınıfa giren öğretmenlerimizdedir” diye konuştu.

“Eğitim dönemi sevinç ve coşkuyla başlıyor”
İskenderun Kaymakamı Soytürk 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında öğretmen, öğrenci ve velilere seslendi, yeni döneme sevinç ve coşkuyla başlandığını belirtti.
Öğrencilerden bu eğitim-öğretim yılında da yeteneklerine ve isteklerine göre yeni başarılar tatmalarını öneren Kaymakam Soytürk, derslerde, sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklerde sorumluluk alarak özenli ve sistemli çalışmayı ilke edinmelerini istediğini kaydetti. Soytürk, “Öğretmenleriniz ve arkadaşlarınızla sevgi, saygı temeline dayalı, hedefini belirlemiş, gayretli öğrenciler olarak başarılı bir öğretim yılı geçireceğinize inanıyor ve kucak dolusu sevgilerimi sunuyorum” dedi.
Velilere seslenen Kaymakam Soytürk, okul-aile işbirliğinin önemine vurgu yaptığı mesajını şöyle sürdürdü: “Çocuklarımızın yetişmesinde sizlerin katkısı çok büyüktür. Olumlu ve yönlendirici desteğiniz ile çocuklarınıza yapacağınız rehberlik ve göstereceğiniz alaka onların özgüvenlerinin artmasına katkı sağlayacağı şüphesizdir. Bunları yaparken okul-aile işbirliği esasına dayalı olarak öğretmen ve okul yönetimi ile sürekli iletişim kurmak yerinde olacaktır.”
“Çocuklarımız ve yarınlarımız değerlidir” diyen Kaymakam Soytürk, öğretmenlerden beklentilerini şöyle özetledi: “Onları eleştirel ve yaratıcı düşünen, iletişim becerileri gelişmiş, araştıran, sorgulayan, problem çözebilen, bilgi teknolojilerini kullanabilen, girişimci bireyler olarak yetiştirmek sizlerin asli görevidir.”


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00