İlk harcı birlikte attılar

Arsuz Madenli Yat Limanı, Su Sporları Merkezi ve Hatay Deniz Otobüsü (HADO) İşletmesinin temeli törenle atıldı.

HATAY 12.06.2020 14:27:50 0
İlk harcı birlikte attılar

Hatay Valiliğince yapılan ve bölge turizminde sinerjik bir etki yaratması beklenen Madenli Su Sporları Merkezi, Yat Limanı ile HBB´ye kiralanan HADO işletmesinin temeli için butona basıldı.

Temel atma törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, CHP Hatay milletvekilleri Suzan Şahin, Mehmet Güzelmansur İsmet Tokdemir; AKP Hatay milletvekilleri Hüseyin Yayman ve Abdülkadir Özel, HBB Başkanı Lütfü Savaş, MKÜ Rektörü Hasan Kaya, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Doğan: Arsuz´la Antakya´yı yolla bağlayacağız

Hatay´ın turizmden aldığı payı arttırabilmek amacıyla yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi veren Vali Rahmi Doğan, Arsuz´da Yat Limanı ve Su Sporları Merkezi, Sosyal Donatıları ve HADO lokasyonunu oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti.

Aynı bölgede Hatay Valiliğinin girişimleriyle 2021 yılı Eylül ayında Hatay Uluslararası Optimist Yelken Yarışları´nın düzenlenmesinin sağlandığını da sözlerine ekleyen Vali Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tabi burası sadece tek başına yetmiyor Samandağı ile Arsuz´u bağlamak lazım Arsuz´la İskenderun´u Dörtyol´u Payas´ı Erzin´i bir koridor biçiminde planlamak lazım. Bunlar birbirlerini tamamlayan unsurlar biraz önce sayın başkan da kulağıma fısıldadı Antakya ve Serinyol üzerinden Arsuz´a yapılması gereken ve vatandaşların da çok yoğun bir şekilde talep ettiği bir yol var. Bu yol da açıldığı taktirde hem Belen´den Antakya´yı İskenderun´a bağlayan yola alternatif bir yol olmuş olur. Hem de Arsuz ve Antakya´yı birbirine daha hızlı çabuk bir şekilde bağlamış oluruz. Bu yönden Belediyenin gayretlerini Valilik olarak destekliyoruz. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa gerekeni de yaparız.”

Vali Doğan, HADO´ya ilişkin ise şunları ifade etti: “Aynı alanda Hatay Büyükşehir Belediyesinin talebi doğrultusunda 10 yıllığına, 2 milyon TL bedelle Büyükşehir Belediyesine kiraladık. Hatay´ın özlemle beklemiş olduğu HADO´yu Lübnan´a Beyrut´a Kıbrıs´a gitme hayallerini inşallah kısa süre içerisinde gerçekleştirmiş olacağız. Çok hızlı bir şekilde çalışıyoruz. Valilik açısından bizim çalışmamız iki ay sonunda tamamlanmasını planlıyoruz. HADO´nun aynı süre içerisinde bitmesini bekliyoruz. İnşallah ağustos sonu eylül başı gibi burada bu açılışları yine birlikte yaparız.”

Savaş: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak

Törende konuşan HBB Başkanı Lütfü Savaş, “Bu yazın sonundan itibaren öncelikle Lübnan´a, Kıbrıs´a ve Mersin´e seyahat edecek güzel deniz otobüsleriyle insanlarımızı taşıyacağız. Bunu yaparken de hem şehrimizin turizmine kültürel faaliyetlerine hem de ticaretine önemli katkı sağlayacağız. Bunun için yaklaşık 4 yıldır mücadele ediyoruz” diye konuştu.

/resimler/2020-6/12/2241001620928.jpg


Anahtar Kelimeler: harcı birlikte attılar

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19