İlk Kurşun için yürüyecekler

Milli Mücadele´de İlk Kurşun´un atılışının 100. yıl kutlamaları kapsamında Amanoslar Çevre Koruma Derneği (AÇED) ile Dörtyol Belediyesi ortaklığıyla Amanos dağlarının en yüksek tepesi olan Mığır´a yürüyüş gerçekleştirilec

GÜNCEL 18.10.2018 10:00:12 0
İlk Kurşun için yürüyecekler

İskenderun/SES

28 Ekim Pazar günü saat 09.00´da Atatürk Anıt alanından araçlarla hareket edecek yürüyüş kafilesi 1757 rakımdan 4,5 kilometre yürüyüş yaparak Amanos dağlarının en yüksek zirvesi olan 2240 metredeki Mığır´a ulaşacak. Yürüyüşe İskenderun, Antakya, Osmaniye ve Adana´dan doğa yürüyüş grupları da katılacak.

Keşif gezisi yapıldı
Yürüyüş öncesinde Amanoslar Çevre Koruma Derneği adına mola ve piknik yapılacak yerleri belirlemek amacıyla 14 Ekim Pazar günü bir keşif gezisi yapıldı.
AÇED Başkanı Hasan Hüseyin Aksoy, gezi ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını, katılmak isteyenlerin kendileriyle bağlantı kurmalarını istedi. Aksoy, “28 Ekim Pazar günü Dörtyol Belediyesi ile birlikte Milli Mücadele´de İlk Kurşun´un atılışının 100. yıl kutlamaları çerçevesinde Hatay´ın en yüksek zirvesi olan 2240 metredeki Mığır´a ulaşmak için bir yürüyüş organize ediyoruz. Bu organizasyon öncesinde arazide bir keşif gezisi yaparak mola verilecek yerler ile piknik yapılacak alanları belirledik. Yürüyüşümüze Dörtyollu hemşerilerimizin yanı sıra İskenderun, Antakya, Osmaniye ve Adana gibi il ve ilçelerden doğa yürüyüşçüleri de iştirak edecek. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Katılım sağlamak isteyen hemşerilerimiz bizlerle önceden irtibata geçerlerse yürüyüşün en sağlıklı şekilde gerçekleşebilmesi için önerilerimizi alabilirler” dedi.

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22