'İlk maddesi OHAL´in kaldırılması'

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Hatay mitingindeki konuşmasına başlamadan önce dün Şırnak´ta şehit düşenler arasında bir askerin Hataylı olduğunu bildirerek katılımcıları saygı duruşuna davet etti. İnce, ilk 100 günlük çalı

SİYASET 20.06.2018 11:07:26 0

Sadet Berkyürek

Cumhuriyet Halk Partisi´nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Hatay´da halka seslendi. “Medeniyetin kenti Hatay, kardeşliğin kenti Hatay, barışın kenti Hatay, bereketin kenti Hatay” diye başlayan İnce, özgür ve demokrasisi kökleşmiş bir Türkiye vaadini yineledi, yeminin ardından ilk bir haftada başlayıp 100 günde yapacaklarını Hatay´da açıkladı.
‘Hoşgeliksin bre ciğerim´ yazılı pankartın da asıldığı Defne´deki Sevgi Parkı´nda düzenlenen mitingde, beyaz gömlek üzerine kırmızı kravatıyla platforma çıkan İnce, kendisini balkon ve damlardan izleyenleri de selamladı. İnce, miting konuşmasına başlamadan önce, dün Şırnak´ta şehit düşenler arasında bir askerin Dörtyollu uzman çavuş İzzet Ak olduğunu bildirerek katılımcıları saygı duruşuna davet etti.
İlk 100 günde yapacaklarını açıklayan cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, birinci madde olarak OHAL´i kaldıracağını, Merkez Bankası´nı özerk bir yapıya kavuşturacağını ve MB Başkanını parti genel merkezine çağırmayacağını bildirdi. İnce, üçüncü madde olarak bakanlar kurulunun toplumun tüm kesimlerini kapsayacak şekilde liyakat esas alınarak oluşturacağını, terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele verileceğini ifade etti.
Sporun bile siyasallaştığını öne süren İnce, Hatay´dan açıkladığı 100 günlük çalışma programının içinde Şam Büyükelçiliğinin atanacağını, kişisel kapris ve kavganın getirdiği sonuca işaret ederek, “Türkiye Cumhuriyeti Erdoğan´dan daha büyüktür” diye konuştu. “Hakkını bilen, haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım” diye konuşmasını sürdüren Muharrem İnce, 24 Haziran´a kadar herkesten en az üç kişiyi ikna etmesini istedi, “buna hazır mısınız, tamam mı, söz mü?” diye sordu, Antakya´daki mitingini de özçekim yaparak tamamladı.

İnce: Beraber yola çıktığı ´kardeşim´ dediği kimse kalmadı
Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ı eleştiren, ‘saraylı´ nitelemesi yapan İnce, şöyle konuştu: “Önce sarayına taşındı sonra dava arkadaşlarını sattı. Beraber yola çıktığı ´kardeşim´ dediği kimse kalmadı. Hiç kimse yok, beraber yola çıktıklarında partinin kurucularından ´kardeşim´ dediklerinden kimse kalmadı, ikinci kısmında onları sattı. Sonra meydanlarda Rizeli´yim dedi. Rizeli doğru ama Rize çayını beğenmedi, 4 bin 500 lira kilosu beyaz çay içti, onu da beğenmedi. Sonra ´Ben yerliyim, milliyim´ dedi ama 95 yıllık Cumhuriyet tarihinde ilk kez onun döneminde toprak kaybetti, Süleyman Şah Türbesi´ni kaybetti, ilk kez. Orası bir Türk toprağıydı ve ne yazık ki rahmetli Süleyman Şah sağlığında bile o kadar seyahat etmedi. Türkiye´nin geldiği durum bu.”

'Türkiye´nin taze kana ihtiyacı var'
Türkiye´nin taze kana ihtiyacı olduğunu, 24 Haziran´da sadece kendisinin değil, 81 milyonun kazanacağını da sözlerine ekleyen Muharrem ince, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sadece ben kazanmayacağım, sadece CHP´liler kazanmayacak, AK Parti´li kardeşlerim de kazanacak, herkes kazanacak. Bu seçimin kaybedeni olmayacak ama kazayla Erdoğan kazanırsa hepimiz kaybedeceğiz. Erdoğan kazanırsa kavga devam edecek, dünyadaki yalnızlığımız devam edecek, dolar yükselecek. Erdoğan kazanırsa faiz yükselecek, Suriye´yle kavga etmeye devam edeceğiz. İnce kazanırsa umutlarımız dal verecek, geleceğe güvenle bakacağız. Özgür bir Türkiye olacak, demokrasisi kökleşmiş bir Türkiye olacak.”

'KHK ile atılan ama dava açılmayanlar işine dönecek'
Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) işten çıkarılanlar hakkında bir dava açılmışsa davanın sonucunu bekleyeceklerini, hakkında dava açılmamış kişilerin hemen işe döneceklerini belirten Muharrem İnce, 100 gün içinde başta Kuleli Askeri Lisesi olmak üzere, kapatılan askeri lise ve askeri kurumları hemen açacağını anlatttı. Medyaya yönelik düzenleme yapılacağını da sözlerine ekleyen İnce, şöyle konuştu: “Medya yalaka olmaktan vazgeçecek. Medya, emin olun Erdoğan´a yaptıkları yalakalığın aynısını bana yapacak ama ben istemiyorum. 100 gün içinde cemevlerinin statüsünü ibadethane olarak değiştireceğiz. 100 gün içinde kamuda yükselmenin, kamuda müdür, genel müdür, müsteşar olmanın kurallarını koyacağız. Kamuda yükselirken kimse senin etnisitene bakmayacak, kimse mezhebine, cinsiyetine, sağcı mı solcu mu olduğuna bakmayacak. Kamuda yükselmenin kurallarını koyacağız. 100 gün içinde öğretmene, hemşireye, polise, din görevlisine 3.600 ek göstergeyi vereceğiz.”

İnce: Benim cumhurbaşkanlığımda kavga, ayrım olmayacak
AB ile müzakereleri hızlandıracaklarını ve hemen masaya oturacaklarını ifade eden ve hemen bir Avrupa turu yapacağını belirten İnce, Avrupa´nın bütün başkentlerini ziyaret ederek, yeni Türkiye´yi, özgür Türkiye´yi anlatacağını vurguladı. Sosyal yardımların kesileceğine yönelik iddialara da yanıt vererek bu yardımların sürdürüleceği gibi her yıl enflasyon oranında arttırılacağını da aktaran İnce, “Benim cumhurbaşkanlığımda kavga olmayacak, ayırmayacağım, kayırmayacağı, savurmayacağım. Milletin parasını savurmayacağım. Hakkını bilen, halkını bilen, haddini bilen bir cumhurbaşkanı olacağım ama şurasını söylemezsem olmaz. Haddimi bilen bir cumhurbaşkanı olacağım ama bilmeyene de haddini bildiren bir cumhurbaşkanı olacağım' diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Muharrem İnce

TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00