İlk toplantısını yaptı

İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı, üç aylık çalışmasını anlattı

GÜNCEL 19.07.2019 10:38:51 0
İlk toplantısını yaptı

Akın Bodur/İskenderun

31 Mart yerel seçimlerinde İskenderun Belediye Başkanı seçilen Fatih Tosyalı, ilk basın toplantısını dün yaptı. Tosyalı, toplantıda üçbuçuk aylık belediye çalışmalarını anlattı ve gelecekte yapmayı planladığı bazı projeleri hakkında bilgi verdi. Zor ve sıkıntılı şartlara rağmen hizmet üretmeye çalıştıklarını anlatan Tosyalı, üç aylık süreçte yönetim şemasını oluşturduklarını, borç ödemesi yaptıklarını ve hizmet ürettiklerini ifade etti. Tosyalı, 'Belediyenin bütçesi 110 milyon lira. Bu rakamın her ay 5 milyon lirası maaş ödemesine gidiyor. Geri kalan kısımla hizmet üreteceğiz, pnojeleri yapacağız. Belediyenin imkanları kısıtlı. Bunun üzerinde harcama yaparsak, ya çalışanlara para ödeyemeyiz ya da esnafın ödemesini yapamayız. Biz bunu yapmayacağız. İskenderun ölçekli bir belediyenin bütçesi 110 milyon lira olmamalı. Civardaki belediyelere bakıyoru, onların bütçesi daha fazla. O zaman ne var? Kayıp-kaçak var. Bunları da önleyeceğiz. İtibarlı bir belediye, temiz bir şehir yaratacağız' dedi.
İskenderun Belediyesi brifing salonunda düzenlenen, başkan yardımcıları ve belediye müdürlerinin de katıldığı basın toplantısında, sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Tosyalı, 'Belediye olarak kurumsal çalışmalara büyük önem veriyoruz. Bu konuda başkan yardımcılarımız ve bağlı müdürlüklerimiz çalışmalarını bu yönde sürdürüyor. Belediyenin sorumluk sahasında bulunan bölgelerde çalışmalar sürüyor. Mahallelere hizmet götürüyoruz. İskenderun´un gelişmesi için her türlü fikri öneriyi önemsiyor, sık sık vatandaşlarla bir araya geliyor sorunlara çözüm buluyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Üç ayda 18 milyon l.ira borç ödendi
Basın toplantısında gazetecilerle sohbet eden, toplantı öncesinde selfi çeken Tosyalı, belediye hizmetlerinde '3 Ç'yi önemsediklerini ve bunları 'Çalma, çaldırma, çalış' olarak ifade ettiğini anlattı. Üç ayda belediyenin borcunu 18 milyon lira azaltıldığını belirten Tosyalı, 230.213.674,30 liralık borç miktarının dün itibarıyla 212.545.792,73 liraya düşürdüklerini, borçları ödemeye devam edeceklerini, çalışmaları belediyenin imkânlarını verimli kullanacaklarını belirtti. Belediyedeki müdürlüklerin nisan-Temmuz arasındaki çalışmalarını anlatan Tosyalı, İskenderun Belediye Meclisinin altı toplantıda 35 karar, encümenin ise 25 kez toplantıda 303 karar aldığını kaydetti. İskenderun´da belediyenin yaşlı ve kimsesizlerin ev temizliğinin 648 kez yapıldığını, 162 camiinin temizlendiğini ancak cemevi ve diğer ibadetlanelerin de temizliğinin yapıldığını, mahallelerde 200 bin liralık haşere ilaçlaması yaptıklarını ifade etti.

'İskenderun sahilden ibaret değil'
İskenderun´un sadece sahilden ibaret olmadığını, kentte 116 park bulunduğunu ve parkı bulunmayan mahallelere park yapmayı sürdüreceklerini anlatan Fatih Tosyalı, spora da önem verdiklerini yaz kursları ve festivalde spor etkinlikleri düzenlendiğini, yeniden yapılandırılan ve Bölgesel Amatör Liginde mücadele eden 5 Temmuz İskenderun Spor Kulübünün maçlarını oynayacağı Beş Temmuz Stadında bakım çalışmasını sürdürdüklerini belirtti. Tosyalı, 'Belediye ve Milli Emlak Müdürlüğü ile imzalanan tahsis protokolü ile sahildeki iskelenin belediyeye tahsisinin belgesi alındı. Göreve geldiğimizden bu yana vatandaşlarla sık sık bir araya geliyor, istek, öneri ve sorunlarını dinliyor belediyenzin imkânları ölçüsünde çözüm buluyoruz. Halka hizmet noktasında Hatay Valiliği ve diğer kamu kurumlarıyla da ile işbirliği halindeyiz' ifadesinde bulundu.

'Vaadler 5 yıl süreli'
5 Nisan´da mazbatayı aldığını ve 8 Nisan´da görevine başladığını anımsatan İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı, gazetecilerle de koordineli ve kurumsal çalışarak netice elde etmek ve çalışmaları kamuoyuna duyurmak istediklerini belirtti. İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı, seçim öncesi verdiği vaadlerin belediyenin imkanları ve HBB´nin farklı bir belediyede olmasının projelerini ne kadar etkileyeceği yönündeki soruya, projelerin 5 yıl süreli olduğunu ve sistem içerisinde yapılacağını, kentte yaşam süresinin arttığını, Büyükdere mahallesi sahiline plaj yapacaklarını, Ziraat Bahçesi ve Beş Temmuz Stadının belediyeye verilmesi ve baçı projeler için Ankara´da görüşmeleri sürdürdüklerini söyledi.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2399,41% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24