İller Bankas’nın proje ’müjdesi’ Öntürk’ten

AKP İl Başkanı Öntürk, Avrupa Yatırım Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında sözleşmesi imzalanan 400 milyon avro değerinde kredinin 373 milyon Avroluk bölümünün Hatay için kullanılacağını duyurdu.

İSKENDERUN 15.12.2023 19:36:00 0
İller Bankas’nın proje ’müjdesi’ Öntürk’ten

Adalet ve Kalkınma Partisi Hatay İl Başkanı ve 24., 25. ve 26. dönem Hatay milletvekili Mehmet Öntürk, Arsuz, Hassa, Defne, Dörtyol, Iskenderun, Kırıkhan, Payas, Reyhanlı, Samandağ ve Yayladağı’mızda Atıksu Arıtma Tesisleri, İçmesuyu Projesi, Kanalizasyon Şebekesi ve Derin Deniz Deşarj için İller Bankası tarafından maliyeti 373 milyon Avro’luk hibe kredisinin onaylandığını bildirdi.

Adı Hatay Büyükşehir Belediye başkan aday adayı olarak geçen AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Öntürk’ün İller Bankası tarafından kullanılacak ve Hatay’a alt yapı yatırımları için aktarılacağını duyurduğu kredinin sözleşmesi Avrupa Birliği'nin (AB) ortak projelerinin finansmanını sağlamak üzere AB üyelerince oluşturulmuş bir mali kuruluş olan Lüksemburg merkezli, Avrupa Yatırım Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında Kasım ayında imzalanmıştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de sağlanan finansman desteğinin bakanlığa bağlı kuruluşlardan biri olan İller Bankası tarafından afet bölgesindeki çevresel altyapı projelerinde kullanılması kararlaştırıldığını açıklamıştı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19