İmalathaneler denetlendi

Defne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Çevre Koruma Müdürlüğü ortak çalışması ile gerçekleşen gıda işyerleri denetimlerinin devam ettiği belirtildi.

26.07.2017 11:48:05 0
İmalathaneler denetlendi

 

Defne Belediyesi´nden denetimlere ilişkin yapılan yazılı açıklamada, çalışmaların mahalleler bazında programlanarak sürdürüldüğü hatırlatılarak, son denetimin Çekmece Mahallesi´nde yapıldığı kaydedildi.
Gıda imalathaneleri ve satış yerlerinde imalat ve saklama koşulları, sağlık ve temizlik şartlarının da değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, “Vatandaşların uğrak yerleri olan pastahane, fırın ve kasap gibi gıda imalat ve satışının yapıldığı yerleri kontrol eden ekipler, ürünlerin hangi koşullarda imal edildiğini, saklama koşullarını, her türlü hijyen ve temizliği denetlediler. Denetimlerde iş yeri açma ruhsatı, bazı ürünlerin açıkta satılmaması, ürünlerin fiyat listelerinin müşterilerin görebileceği yerlere asılması gibi kuralların uygunluğu da kontrol edilen gıda işyerlerinde hijyen adına gerekli uyarılar yapıldı, önlemler alındı” denildi.

“Önemli bir aksaklığa rastlanmadı”
Vatandaşın sağlığını ilgilendiren konulardaki hassasiyetlerini dile getiren Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, önemli bir aksaklığa rastlanmadığını bildirdi. Dr. Yaman, “Gerçekleştirdiğimiz bu denetimlerde amacımız halkımıza sağlıklı, güvenli ve temiz gıda ulaşımında fayda sağlamaktır. Bu yöndeki denetimlerimiz rutin olarak devam edecektir. Yaptığımız denetimlerde önemli bir aksaklığa rastlamadık. Bu konuda gerekli özeni ve hassasiyeti gösteren esnafımıza teşekkür ediyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler: İmalathaneler denetlendi

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22