Savaş: İmar fotoları savaş nedeniyle çekilemedi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 'Başladığımız noktadan geldiğimiz noktaya baktığımız, zaman oldukça başarı elde etmişiz.

HATAY 3.01.2018 09:38:56 0
Savaş: İmar fotoları savaş nedeniyle çekilemedi

Orhan Yıldız

Bu başarı sadece bana ait deği, Hataylı dostlarımıza ve çalışanlarımıza ait. Biz de Hatay halkının bu güzel düşüncesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bana bu bayrak yarışında bayrağı bana teslim ettikleri için hemşehrilerime teşekkür ederim” dedi

'Ankara´dan yapması gereken hamleleri bekliyoruz'
Hatay´ın Ortadoğu´da yaşanan savaş ortamından olumsuz etkilendiğini ifade eden Savaş, Antakya´da katıldığı bir radyo programında yaptığı açıklamada, 1/100.000´lik imar planı için fotoğrafların Suriye´deki savaş nedeniyle çekilemediğini ve geciktiğini anlattı. HBB Başkanı Savaş, bu planın uydu kanalıyla yapılacağını ve planın yapımı için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Başkan Savaş, Suriye´deki gelişmelerin etkileriyle ilgili şunları söyledi: 'Suriye´deki savaştan önce kendi kendimize yeten bir şehirdik. 6 buçuk yıldır süren savaş ekonomik açıdan boynumuzu büktü. Dışarıdan Hatay´a baktığınızda burada bir savaş ortamı varmış gibi algılanıyordu. Bu algıyı kırarak insanlarımızın huzurunu ve motivasyonunu en üst seviyeye çıkarmamız gerekiyordu. Biz de bunlar için çalıştık ve çabaladık. Olayın sadece altyapı, üstyapı, yeşil alan ve yol kısmında değilim. Bir şehrin geleceğe emin adımlar atmasında belediye başkanı lokomotif görevini üstlenir. Ankara´da devlet büyüklerimizin yapması gereken hamleleri bekliyoruz. Şuanda insanlarımızın en çok sıkıntı yaşadığı şey istihdam. Genel siyaset ve devletimizin büyükleri ile birlikte bu sorunları çözmek zorundayız. Ankara´nın bize el uzatması gerekiyor biz onu bekliyoruz. EXPO 2021´in Hatay´da yapılması ve gastronomi şehri ilan edilmemiz ile Hatay´da olumsuz algıyı yıktık. Biz şehrimizi sahiplenip reklamını yapmazsak insanları buraya çekemeyiz. Artık insanlar Hatay´da savaş olduğu algısını yıktı Hatay´a gelen insanlar herkesin kardeşçe yaşadığı bir ortam ve güzel yemekleri görünce yeniden gelmek istiyorlar.'
Hatay´ın beşinci teşvik bölgesine dahil olmasını istediklerini ifade eden Savaş, 'Sanayi Bakanlığımız diğer şehirlere nasıl bakıyorsa Hatay´a da öyle bakması lazım. Biz Suriye´deki savaştan en çok etkilenen şehiriz. Bu şehrin hakkının verilmesi ve ödüllendirilmesi gerekir. Biz sabırlıyız hakkın da teslim edileceğini düşünüyoruz. İktidar partisinin bu konuda desteği yok. Onlar Hatay´ın hakkını aldığını düşünüyorlar' değerlendirmesini yaptı.

Pac Meydanı projesinde 2. kez zemin çalışması
Uğur Mumcu ve Atatürk Parkı´nda yapılacak olan kültür merkezinde gelinen aşamalar hakkında bilgi veren Savaş, 'Atatürk Parkı´nda her zaman 23 Nisan kutlamalarını yaptığımız bir yer var. Buraya güzel bir proje yaptık. İçinde senfoni orkestrasının bile çok güzel konserler verebileceği dünya standarlarında 515 kişilik bir salon olacak. Burada çok önemli organizasyonlar yapacağız. Hatay´da bir sergi salonu yok. Yapılacak olan kültür merkezinde sergi salonumuz da olacak. 250 kişilik bir nikah salonumuz olacak. Bunu bir hayırsever bir iş adamı yapacak ve sekiz ay içerisinde yapımını tamamlamayı hedeflediğimiz kültür merkezine onun adını vereceğiz. Adana Anıtlar Kurulu hem park projesini, hem de Uğur Mumcu´yu. Batı çıktının hiçbir sorunu kalmadı. Önümüzdeki günlerde asfalt ve tüm çalışmalar bitmiş olacak' diye konuştu.
İskenderun´da yapımı süren Pac Meydanı Projesi hakkında da değerlendirmede bulunan Savaş, şunları söyledi: 'Kazıklar 56 kilometreydi şu anda yüzde 95´lik bir bölümü bitti. Bin 500 metrelik bir bölümü kaldı. Bu projede ilk kazıkları çaktıktan sonra zemini beğenmedik. Orada iki defa çok kapsamlı bir zemin ettütü yaptırdık. Oraya 10 kilometre demirsiz, 140 kilometre demirli toplam 150 kilometre zeminin altına demirle beton döşüyoruz. Amacımız depremde sığlaşmayı önlemek, kazıkların oynamasını engellemek ve etraftaki yerlere, apartmanlara zarar vermemek. Yan yolların bir kısmını açtık. İnşallah Haziran ayında bu işi bitirmiş olacağız. Ama belki de İskenderun gelecek yüzyılını kurtarmış olacak.'

Deniz otobüsü için ´uğraş verilecek´
Samandağ-İskenderun-Mersin ile İskenderun-Gazimağusa arasında deniz otobüsü seferleri düzenlenmesi için çalışma yürüteceklerini de savunan Savaş, savaşın bitmesine bağlı olarak, İskenderun-Samandağ-Beyrut-Lazkiye arasında da deniz otobüsü ile ulaşım sağlanması için de uğraş vereceklerini ifade etti.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00