İmar limited genişletiliyor

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında toplanan meclis, belediyenin İmar İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi´nin ana sözleşmesinin tadil tasarı ile amaç ve konu maddesinin değiştirilmesi, faaliyet kollarının geni

GÜNCEL 3.07.2019 12:58:19 0
İmar limited genişletiliyor

Akın Bodur/İskenderun

Belediye Sosyal Tesislerin 2019 yılı tarifesini oy çokluğu ile kabul eden meclis, Akçay mahallesinde bulunan 25/112 hissesi belediyeye ait 767 parselin bedelsiz olarak iki yıllığına Milli Savunma Bakanlığına tahsis edilmesini ve Akçay Mahallesinde belediyemize ait 767 parselin 25/112 hissesi olan 5288.33 metrekaresinin Amme Alacakları Kanununun 8. maddesi kapsamında değerlendirilen borçlara karşılık Maliye Bakanlığınca satın alınması karşılığında, maliye hazinesine bedelli devri yönünde karar alınması ve alınan kararın uygulanması için belediye başkanı Tosyalı ve encümene yetki verilmesini oy çokluğu ile kabul etti. skenderun Belediyesinde Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik hükümleri kapsamında Teftiş Kurulu Biriminin kaldırılarak Teftiş Kurulu Müdürlüğünün, Zabıta Müdürlüğünün alt birimi olan Çevre Koruma ve Kontrol Biriminin kaldırılarak Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünün ve Basın Yayın ve Hakla İlişkiler Müdürlüğünün kurularak, 1adet G.İ.H sınıfında 1 Dereceli Basın Yayın ve Halkla İlişkiler kadrosunun oluşturulmasını ise oy birliği ile kabul edildi. 

İskenderun belediye Meclisi, tek başına imar çapı alamayacak tüm hisseli taşınmazların diğer hissedarlarına, nakıs durumunda tek başına imar çapı alamayacak taşınmazların en yakın komşu parsel maliklerine satışı ve belediyemize ait taşınmazların başka parseller ile trampa yapılmasına ilişkin yetkilerinin encümene devredilmesini oy çokluğu ile kabul ederken, Bitişik Mıntıkası 1321 ve 1323 nolu parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve görüş talebi istemi ile Sarıseki Mıntıkası 2028 ve 2029 nolu parsellere ilişkin hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım imar planı teklifini, iptal edilen İskenderun Kent Merkezi ve yakın çevresi imar planının mahkeme karaları doğrultusunda yeniden düzenlenerek yaklaşık 3250 Ha alanda 1/1000 Ölçekli İlave Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı hakkındaki belediye teklifini komisyonuna havale etti.
Mecliste konuşan Tosyalı, 'Tüm birimlerimiz şehrin birçok noktasında durmadan çalışıyor. Bizlerde yapılan çalışmaları yerinde inceliyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalar şeffaf bir şekilde devam ediyor. Şuanda 5 Temmuz Festivali ile çalışmalarımız var. İskenderun´a yakışır bir şekilde festival tertip etmek istiyoruz. Festival de kente gelecek sanatçılar dışında birçok aktivite düzenledik' dedi ve halkı festival etkinliklerine davet etti.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57