İmar Yönetimeliğine ´cumhur ittifakı´ desteği

AKP, Hatay Büyükşehir Belediyesinin (HBB) çıkarmak istediği ´imar yönetmeliğine´ Cumhur İttifakı olarak destek vereceklerini bildirdi.

GÜNCEL 11.09.2020 10:08:59 0
İmar Yönetimeliğine ´cumhur ittifakı´ desteği

 

Antakya/SES
 AKP Hatay Milletvekili, belediye başkanları ile Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerinin katılımı ile Antakya´da yapılan değerlendirme toplantısında, yönetmeliği destekleme kararı alındı. Antakya Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya AKP Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, AKP Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen, İNDER Başkanı Cemil Gündüz, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Genel Başkan Yardımcısı Nizam Genç, Hatay Yapı Denetim Birliği İl Başkanı Yavuz Babacan, belediye meclisi üyeleri, parti YK üyeleri de katıldı.
Toplantıda konuşan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Hatay için HBB´ye büyük bir destek verdiklerini ifade ederek, 'Cumhur ittifakı olarak Hatay Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinin belediye meclisinden geçirilmesi ve bakanlık tarafından onaylanması için destek vereceğiz' açıklamasını yaptı. 2019 Ekim ayında gerçekleştirilen Hatay Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında meclis üyelerinin oy çokluğu ile onaylanan imar yönetmeliği, hepimizin takip ettiği bir konu. AK Parti Hatay Milletvekilimiz Sabahat Özgürsoy Çelik´in de bizzat takip ettiği bir konu. Bu süreçte bakanlık tarafından yönetmelikte bazı değişiklikler istendi. Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında yönetmeliğin son şeklinin onaylanması konusunda Cumhur iİtifakı olarak üzerimize düşeni yapacağız' dedi. Hatay Milletvekili Çelik ise 'Hatay Büyükşehir Belediye Meclisinde revize edilen İmar Yönetmeliğinin onaylanmasının akabinde, konunun bakanlık onayı hususunda ben, başkanlarımız, teşkilatımız ile birlikte gerek Ankara´da Bakanlık nezdinde ve yerelde takip edeceğiz. Bu konuda her anlamda yanınızda olduğumu ifade etmek istiyorum' diye konuştu.
İNDER Başkanı Gündüz ise, imar yönetmeliğinin en hızlı şekilde hayata geçirilmesi ve yönetmeliğin kabulü ile Hatay inşaat sektörünün hızlı şekilde harekete geçeceğini, Kentsel Dönüşümün hızlanacağını, müteahhitlerin rahat bir nefes alacağını ifade etti.HBB İmar Yönetmeliğinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından revize edilen maddeleri HBB meclisinde görüşülecek.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00