İMYO sahasına fidan dikimi

Belen´de çıkan orman yangınından etkilenen İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu´nun, ağaç ve toprağın zarar görmediği sahasına fidan dikimi yapıldı.

GÜNCEL 15.10.2020 13:11:42 0
İMYO sahasına fidan dikimi

İskenderun/SES

İMYO´daki fidan dikimi törenineBelen Kaymakamı Hayrettin Baskın, İSTE Rektörü Tolga Depci, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, akademisyenle ve üniversite personeli katıldı.
Törende konuşan İSTE Rektörü Depci, “Bir ağaca karşılık, binlerce ağaç dikeceğiz. Bölgede gerçekleşen felaket, İMYO kampüsünde de olumsuz sonuçlar doğurdu. Türkiye Cumhuriyeti´nin her bir karış toprağı şehit kanıyla sulanmıştır. Bir ağaca karşılık binlerce ağaç ekeceğiz. Ağaca ve toprağa daha çok sahip çıkacağız. Bu nedenle üniversite senatosu felaketten etkilenen İskenderun Meslek Yüksekokulunda toplandı' dedi. İskenderun Kaymakamı Yönden ise, yangın sonrası topluma örnek olup, ilk ağaç dikimini gerçekleştiren İSTE´yi kutladı ve 'Bundan iki üç gün önce yaşanan felaket bir gerçeği ortaya koydu. Görevli olsun olmasın, halkın tamamı yardım için koştu. Asıl önemli olan şu ki, birliktelik devam ediyor. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ağaç dikme uygulamasının ilk örneği İskenderun Meslek Yüksekokulu´nda gerçekleşmektedir. Yangında, tahminen 400 hektar bir alanda kayıplar değerlendirilecek. Türkiye genelinde 11 Kasım´da yine aynı birliktelikle ağaç ekmeye devam edeceğiz. Yanan her ağacın yerine yenisini ekeceğiz. Bugün bir başlangıç yapmamıza öncülük eden İSTE Rektörüne teşekkür ediyorum' diye konuştu. İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı da yangında sadece ormanlarımız değil ciğerlerimizin de yandığını ifade etti. Törende, kaymakamlar Yönden, Sarı ve Baskın ile belediye başkanı Tosyalı, rektör Debci ve İSTE personeli İMYO bahçesine fidan dikimi yaptı.

 


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00