İmzada son gün

Angus gemilerinin İskenderun LimakPort´a getirilmesi

GÜNCEL 29.05.2019 10:51:31 0
İmzada son gün


 Yurt dışından ülkenin canlı hayvan ithalatı kapsamında Angus cinsi sığırları taşıyan gemilerin İskenderun´a gelişinde yaydığı kokuya tepki ve yasal işlem yapılmasına hazırlık kapsamında başlatılan imza kampanyası, bugün sona eriyor.

Akın Bodur/İskenderun
Yurt dışından canlı büyükbaş hayvan ithalatı kapsamında İskenderun LimakPort´a getirilen canlı Angus cinsi sığırların kentte yarattığı kokuya karşı kentte imzalı tepki sürüyor. İskenderun Yaşam Platformu tarafından, hafta sonu başlatılan imza kampanyasını bugün (29 Mayıs Çarşamba) sona erecek. Angusların kentteki LimakPort´a getirilmemesi için başlatılan ve yetkililere verilecek olan imza kampanyası, Ulucami Caddesi üzerindeki Sağlıklı Yaşam Parkı önünde yapılıyor. mahallelerde ve mutarlar aracılığıyla sürdürülen imza kampanyası ise yarın sona erecek. Standta devam eden kampanya kapsamında dün öğle saatine kadar 200´e yakın imza toplantdığı açıklandı.
AKAD, ADD, Bakkallar ve Bayiler Odası, cemevi, Eğitim-İş, Eğitim-Sen, İHD, İsdemir Emeklileri Derneği, Mali Müşavirler ve Muhasabeciler Odası, TMMOB ve Sosyal Haklar Derneği bileşenlerinin oluşturduğu İskenderun Yaşam Platformunda yurttaşların verdiği imzalar birkaç g ün içerisinde yetkililere iletilecek.
skenderun Yaşam Platformu sözcüsü Nilgün Selçuk, Sağlıklı Yaşam parkı önünde başlatılan imza kampanyasının bugün sona ereceğini, ancak mahallelerde ve muhtarlıklar aracılığıyla devam eden kampanyanın yarın sona ereceğini ifade etti. 'İskenderun´da angus istemiyoruz' başlıklı imza metninde şunlar yer alıyor: 'Limana gelen angusların taşınması sırasında çevreye yayılan kötü koku ve sinekler yüzünden İskenderun halkı kapı ve percerelerini açamamaktadır. Havasız, suyumuz ve denizimin tehdit altındadır. İskenderun halkı olarak hastalık yaratacak bu durumu istemiyoruz.'
Halkın verdiği imzaların dört nüsfa olarak hazırlanacağını ve bu imzaların TBMM Başkanlığı, İskenderun Kaymakamlığı, İskenderun Belediyesi ve Hatay Büyükşehir Belediyesi´ne verileceğini ifade eden İskenderun Yaşam Platformu sözcüsü Selçuk, Angus cinsi sığınların kentteki LimakPort´a getirilmesiyle oluşan kötü koku ve çevre kirliliğine ilişkin İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulunacaklarını yineledi. Daha önce bine yakın imzanın toplandığını ifade eden Selçuk, Sağlıklı Yaşam Parkı önünde sürdürülen imza kampanyasında dün öğle saatine kadar 200´e yakın imza toplantdığı söyledi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57