“İmzalar engellenmeye çalışıldı

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Temmuz´da başlatılan imza kampanyasının yanlış nitelendirilerek yanlış tanıtılmak istendiğini, imzaların engellenmeye çalışıldığını belirtti.

19.08.2017 08:48:41 0
“İmzalar engellenmeye çalışıldı

 

İmza Kampanyası ile ilgili Ottoman Otel´de düzenlenen basın toplantısında konuşan Milletvekili Dudu, ‘Hatay Hakkını İstiyor´ imza kampanyası öncesi ve süresince yürütülen çalışmaları değerlendirerek, “Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatay ekonomisi üzerine bugüne kadar hiç yapılmamış kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi” dedi.

“İş burada bitmiyor”
Siyasetin sorumluluk gerektirdiğini vurgulayan ve kampanyaya yönelik engellemelere işaret eden Dudu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Ne yazık ki bu kampanya birileri tarafından yanlış nitelendirildi ve yanlış tanıtılmaya çalışıldı. İmzalar engellenmeye çalışıldı. Bunların hepsini biliyoruz. Siyaset sorumluluk ister. Siyasetçi sorunları dile getirmek, tespit etmek ve bu sorunlara çözüm bulmak zorundadır. Çözüme engel olmak yapılacak iş değildir. Henüz çok geç değil. Bugün burada da iş bitmiyor. Bu daha ilk aşama. Bunun devamında Ankara´da hükümet nezdinde bu işi takip etmek gerekiyor.”

AKP milletvekillerine ‘görev´ hatırlatması
Kampanya´nın imza sayının hedefi aştığına da dikkat çeken ve devamında Ankara´da hükümet nezdinde talebin takibinin yapılması gerektiği hatırlatan Milletvekili Dudu, AKP´li milletvekillerinin sorumluluk taşımasını istedi. Dudu, “Bunun devamında Ankara´da hükümet nezdinde bu işi takip etmek gerekiyor. Tabi ki biz elimizden geleni yapacağız ama en başta iktidar partisinin Hatay´daki seçilmişlerine ve temsilcilerine düşer. Hep birlikte bu mücadeleyi vermek zorundayız” diye konuştu.

“Bu büyük bir başarıdır”
Hatay ekonomisindeki gelişmeleri ve kampanyaya yönelik çalışmayı da değerlendiren Dudu, şunları söyledi: “Bugün yirmi günlük olağanüstü çalışmanın hep birlikte finalini yapıyoruz. Herkes şunu iyi bilmeli ki burada siyaset yapmıyoruz. Büyükşehir Belediyesi de yapmıyor. Burada hiçbir siyasi görüş veya ideoloji ile ilgisi olmayan bir çalışma yapıldı. Ve başarıyla ilk aşaması gerçekleştirildi. 500 bin imza hedeflenmişti. Son aldığım bilgiye göre 517 bin küsur imza toplandı. Bu büyük bir başarıdır. Ama henüz zafere ulaşmış değiliz. Zafere ulaşmak için Ankara´da bu talebi en güçlü şekilde dile getirmek gerekiyor. 5´inci bölgeye geçmek kaybettiklerimizi kazandırmayacak olabilir fakat bir nebze olsun rahatlatacaktır. Bize kaybettiklerimizin bir kısmını vermiş olacaklar. Tamamını alamıyoruz yine kaybımız büyük. Ama buna da şükür diyeceğiz.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04