İmzalar EXPO 2021´e

Hatay´da düzenlenecek EXPO 2021 için resmi imzalar atıldı. İmzaların atılmasıyla EXPO 2021´in Hatay´da yapılacağı kesinleşti.

12.05.2017 12:39:55 0
İmzalar EXPO 2021´e

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi binasında düzenlenen imza törenine HBB Başkanı Lütfü Savaş, AIPH (Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği) Başkanı Bernard Oosterom, AIPH Genel Sekreteri Tim Briercliffe, AIPH Pazarlama ve Tanıtım Başkanı Kevin Chung, AIPH Süs Bitkileri ve Mamuller İhracatçılar Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu da katıldı. Bazı HBB yöneticileri ile sivil toplum kuruluşları ve meslek odası yöneticilerinin de bulunduğu imza töreninde konuşan Savaş, 'EXPO 2021´in şehrimizde gerçekleştirmek amacıyla 2 sunum yaptık. Son sunumumuzun ardından EXPO 2021´in Hatay´da gerçekleştirilmesine karar verildi. Bugün misafirlerimizle birlikte valimizin yanındaydık ve onun da desteğini aldık. Altı yıldır savaşın gölgesinde yaşayan bir şehir olarak psikolojik ve sosyolojik yönden olumsuz etkilendik. Savaş sonuçlandıktan sonra yalnızca Hatay´ın değil savaştan etkilenen herkesin moral ve motivasyona ihtiyacı var. Yüzyıllardır 23 medeniyetin 13´üne ev sahipliği yapmış bir şehir olarak. Museviliğin, Hristiyanlığın ve İslamiyetin Anadolu´daki ilk ibadet yeri olan ve bu dinlere mensup kişilerin sevgi, barış, huzur ve kardeşçe yaşadığı bir şehirde bu büyük organizasyonun yapılması hem bize hem de çevre ülkelere umut ışığı olacaktır. Bu organizasyon insanlar arasındaki kardeşliğin pekişmesine katkı sağlayacaktır. Devletler menfaatler doğrultusunda çalışıyor ancak belediyeler ve STK´lar bir anne şefkatiyle çalışmalılar' dedi. Organizasyonun Ortadoğu barışına da katkı sağlayacağı kanısında olduğunu belirte Savaş, EXPO´nun Hatay´da yapılmasının insanlık adına önemli bir karar olduğunu da savundu. AIPH Başkanı Oosterom da, “Atacağımız imzalar herkes için çok önemli. Hissiyatım bizim için ve Hatay için EXPO sürecinin ilk adımların en iyi şekilde atıldığı yönünde. 1960´lardan bu yana fuarcılık ve EXPO ile ilgili deneyimlerimiz mevcut. Tüm bu deneyimlerimiz ışığında 2021 EXPO´nun en iyi şekilde gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız. Süs sektöründe bilgiyi paylaşmak tüm dünya için çok önemli. İlerleyen yıllarda çok iyi bir ilişkimiz olacağından eminim' diye konuştu. AIPH Genel Sekreteri Briercliffe ise, ”Bizim için burada bulunmak çok önemli. Çünkü EXPO tek kişilik bir proje değil. Herkesin yer alması gereken bir süreç. Bu süreçteki en önemli paydaşların şehirde yaşayan vatandaşlar olduğu kanısındayım. Tüm farklı görüşlerin ve dinlerin tek çatı altında ve harmoniyle yaşıyor olması çok güzel. EXPO da benzer niteliklere sahip.' değerlendirmesinde bulundu. AIPH Pazarlama ve Tanıtım Başkanı Chung de EXPO´nun Hatay´a ekonomik getirisinin gerçekleştirilen yatırımdan çok daha fazla olacağını ifade etti.
HBB´den yapılan açıklamaya göre, Savaş, imza töreninde, Reyhanlı´daki arkeolojik kazılarda çıkan Kral Şuppiluliuma´ya ait heykelin minyatür örneğini hediye etti. EXPO heyetini Antakya Şehir Kulübü´nde yemekte ağırlayan Savaş, 'Hatay, bitki örtüsüyle Ortadoğu, Asya ve Avrupa´dan çok daha zengin bir il. EXPO organizasyonunu şehrimizde yapmaktan çok mutluyuz' dedi ancak İskenderun Körfezi´nde faaliyetg österen ve yapımı planlanan ve endemik bitki örtüsüne zarar verdiği bilinen termik santraller konusunu da açmadığı öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: İmzalar EXPO 2021

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04