İncir üreticileri yarışıyor

3. Belen İncir Festivali

GÜNCEL 8.08.2018 11:00:49 0
İncir üreticileri yarışıyor

İskenderun/SES

Belen´de yöre halkı tarafından en çok yetiştirilen tarım ürünleri arasında yer alan ve ekonomik değeri yüksek olan incirlerinin yarışacağı 3. Belen İncir Festivali, Belen Belediyesi tarafından düzenleniyor. Festivalde, yöredeki incir üreticileri, sene boyunca yetiştirdikleri incirleri, katılımcıl ve seçici kurul üyelerinin beğenisine sunacak. 11 Ağustos Cumartesi saat 20.30´da Belen Atatürk Parkı´nda başlayacak festival için başvuru kayıtları da devam ediyor. Seçici kurul üyeleri tarafından belirlenecek olan yarışma sonuçlarına göre birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye de çeyrek altınla ödüllendirilecek olan yarışmada. 3. Belen İncir Festivalihe katılmak isteyen incir üreticileri için son başvuru tarihi 10 Ağustos Cuma.

Vurucu: Yerel yöneticiler üretimi desteklemeli
3. Belen İncir Festivaline ilişkin açıklamada bulunan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Bölgemizin en ünlü meyvelerinden biri olan İncir´in tanıtımı için geçtiğimiz yıllarda başlattığımız İncir Festivali bu yıl da ilçemizin ev sahipliğinde gerçekleştireceğiz. Tadı, görüntüsü ve tüm Türkiye´ye saldığı namıyla mevsiminde tüketicilerin en çok rağbet gösterdiği İncir´in tanıtımını sağlamak adına, isminin bölgemizde ve ülkemizde daha çok telaffuz edilmesini ve Belen´in yöresel tatlarından olan pekmez, ceviz, nar, cevizli sucuk ve belben gibi yöresel tatlarımız içinde üst sıralarda yer almasını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu güzel lezzeti daha çok tanıtmak ve ülkeye yaymak adına üç yıldır bu festivali düzenliyor. İlçenin giderek artan değerine değer katmak için de çabalıyoruz. Halkımız da gösterdiği yoğun ilgi ile bizleri mutlu ediyor. Tarımda marka şehri olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerleyen Belen´in üreticilerinin desteklemenmesinde yerel yöneticilere önemli görevler düşüyor ve bizler de elimizden gelenin en iyisini yaparak, üreticilerimizin her zaman yanında olduğumuzu yineliyoruz.' İ

Şair ve sanatçılar da sahhne alacak
Belen Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Belen İncir Festivali, organize komitesi koordinatörlüğünde yapılacak. 3. Belen İncir Festivalinde, en iyi incir yarışmasının yanı sıra yerel sanatçılar da sahne alacak. Festivalde, şair ve sanatçı Şair Eşref Azğın Türkeri hem eserlerini seslendirecek hem de yarışmanın komite başkanlığı görevini üstlenecek. Şairler Ali Parlak, Zeynel Abidin Payas, Hüseyin Uzel, halk ozanı Ozan Civani ve ses sanatçısı Turgay Aşkın da festivalde sahne alacak.
3. Belen İncir Festivali kapsamında çocuklar için palyaço ve sihirbaz gösterileri ve çeşitli etkinlik ile oyunlar da yer alacak; çocuklara yönelik yüz boyama ve uçan balon etkinlikleri de yapılacak.
Belen Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 3. Belen İncir Festivalinin İncir Yarışmasına katılma şartları arasında şunlar yer alıyor: 18 yaş ve üzeri olunması; Belen sınırları içerisinde ikamet edilmesi, katılımcıların incir üreticisi olması.
Yarışmaya katılacak olan incir üreticilerinin 10 Ağustos Cuma gününe kadar Belen Belediyesi Halka Hizmet Merkezi veya bağlı bulunduğu mahalle muhtarına başvurusunu yapabilecek. Yarışmaya katılacak üreticiler yarışmanın yapılacağı 11 Ağustos Cumartesi günü en geç saat 19.00´da 10 kilo incir ile yarışmanın yapılacağı adreste hazır bulunması ve ürünlerini yarışmanın seçici kuruluna teslim etmesi gerekiyor.


Anahtar Kelimeler: Adnan Vurucu

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00