İngiliz diplomatların ziyareti

İngiltere Büyükelçiliğinde görevli diplomatlar Lucy St John ve Mary Gilson, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ı ziyaret etti.

GÜNCEL 8.12.2021 17:18:14 0
İngiliz diplomatların ziyareti

 

Antakya/SES
 Hatay´daki Suriyelilerin durumu hakkında Savaş´tan bilgi alan İngiliz diplomatlar, gastronomi ve EXPO 2021 çalışmalarını da gördü.
HBB´den yapılan açıklamaya göre, ziyarette konuşan Savaş, “İngiltere önemli bir tarihi geçmişi olan bir ülke ve sizi burada görmekten dolayı mutluyuz. Hatay birçok medeniyete ev sahipliği yapmış üç semavi dinin temellerinin atıldığı özel bir şehir. Hatay´da resmi rakamlara göre 500 bin olsa da 800 bine yakın sığınmacı var. Gelecek yıllarda tüm dünyayı ilgilendiren bir sığınmacı sorunu yaşanabilir. Suriyeliler ile geçmişte aynı devletin sınırlarında olduk ve komşuluk gereği misafirlerimize bakıyoruz. Ama sosyolojik, psikolojik ve ekonomik sıkıntılar çekiyoruz. Birleşmiş Milletler, 2019 raporunda Hatay-Suriye sınırını ´terörist çöplüğü´ olarak nitelendi. Yeterince eğitim alamayan şu anda mendil satan çocuklar, yarın silah taşıyacak durama gelecek. Suriyeli sığınmacılara destek veriyoruz ancak biz de büyük sıkıntı çekiyoruz. Bu sorunun ortadan kalkması için Suriye´nin toprak bütünlüğüne kavuşması ve bu insanların kendi ülkelerine dönmesi önemli bir basamak olacaktır. Türkiye ve Avrupa ne kadar yardım ederse etsin bu bir çözüm değildir. Mutlak bir barış sağlanmadan bu kardeş kanı durmayacaktır. Suriyelilerin vergisiz çalışması ve iş gücünün ucuz olması sebebiyle ilimizde işsizlik arttı. Yanı başımızdaki kaotik durumun devam etmesinden olumsuz olarak en çok lojistik sektörümüz etkilendi. Biz de olumsuz durumları tersine çevirmek için 2022´nin Nisan ayında Expo´ya ev sahipliği yapacağız. Bu organizasyonla birçok ülkeyi bir araya getirerek barışa katkı sağlamayı amaçlıyoruz' diye konuştu. Savaş, BM ve Avrupa ülkelerinin Suriye konusunda mutlak suretle barışa katkı sağlaması gerektiğini belirtti.


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00