“İnönü, Lozan Antlaşması´nın diplomasi üstadı”

Ölümünün 44. yıldönümünde Pac Meydanı´ndaki çalışmadan dolayı İnönü Anıtı önünde tören gerçekleştiremeyen Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe örgütü, Türkiye Cumhuriyeti´nin 2. Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Halk Partisi´

26.12.2017 10:32:04 0
“İnönü, Lozan Antlaşması´nın diplomasi üstadı”

 

İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu yaptığı yazılı açıklamada, ‘Lozan Antlaşması´nın diplomasi üstadı, emperyalist güçlere karşı kazanılan 1. ve 2. İnönü Zaferlerinin kahraman komutanı´ sıfatlarıyla da tanımladığı İsmet İnönü´nün üstün siyasi zekası sayesinde, İkinci Dünya Savaşı ve onun yarattığı buhran döneminde, Türkiye Cumhuriyeti´nin tek bir kayıp vermediğini kaydetti.
Mansuroğlu´nun açıklaması şöyle: “Türkiye Cumhuriyeti´nin 2. Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Halk Partisi´nin 2. Genel Başkanı, Lozan Antlaşması´nın diplomasi üstadı, emperyalist güçlere karşı kazanılan 1. ve 2. İnönü Zaferlerinin kahraman komutanı, büyük devlet adamı, İsmet İnönü´nün 44. ölüm yıldönümünde aziz hatırasının önünde saygıyla eğiliyoruz. Özellikle onun üstün siyasi zekası sayesinde, İkinci Dünya Savaşı ve onun yarattığı buhran döneminde, Türkiye Cumhuriyeti tek bir kayıp dahi vermemiştir. 1946 yılında çok partili demokratik hayata geçişi sağlayarak cumhuriyetimizin demokratik laik ve sosyal hukuk devleti olması yolunda önemli bir adım olmuştur. Günümüzde tek adam rejimini kurmak isteyen zihniyetin karşısında yapmış olduğu devrimin büyüklüğü çok açık şekilde görülmektedir. ‘Bu memlekette namuslularda en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır´ sözü ile günümüzde yaşadığımız sorunların çözümünü açıkça dile getirmiştir. İsmet Paşanın şahsında başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarının ve kahraman şehitlerimizi sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57