“İnsana yapılan hatanın telafisi yok”

İskenderun´da Yılın emekli Öğretmeni seçilen 45 yıllık eğitimci Sadık Aslan, “İnsan üzerinde yapılan hataların maalesef telafisi yok. 45 yıl bu bilinçle yaklaştım” dedi.

27.11.2017 13:14:55 0
“İnsana yapılan hatanın telafisi yok”

Sadet Berkyürek/İskenderun

Geçtiğimiz yıl meslek yaşamının 45. yılında 5 Temmuz İlkokulu´ndan emekli olan öğretmen Sadık Aslan, bu yıl 3.sü gerçekleştirilen ‘Yılın emekli öğretmeni´ projesiyle ödüllendirildi. İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün de katkı verdiği anket uygulamasıyla belirlenen ‘Yılın Emekli Öğretmeni´ Sadık Aslan´a ödül sertifikası, düzenlenen törenle verildi.
İskenderun Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan anket sonucuna göre belirlenen ve 45 yıl ilkokul öğretmenliği yaptıktan sonra emekli olan 65 yaşındaki Sadık Aslan´a Arçelik yetkilileri tarafından teşekkür belgesi ile Arçelik kurutma makinası hediye edildi. Özkayalar Arçelik Bayii´nde düzenlenen etkinliğe İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk,Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Arçelik Adana Bölge Müdürü Ersan Demirkıran, Arçelik Hatay İl Bayi yöneticileri ve davetliler katıldı.
Ödül töreninde konuşan emekli öğretmen Sadık Aslan, “Biz öğretmenler elindeki nesnesi insan olan bir mesleğin elemanlarıyız. Diğer bir ustamızın, farklı bir meslek sahibinin yaptığı iş üzerindeki hatalar düzeltilebilir. Ama insan üzerinde yapılan hataların maalesef telafisi yok. Ben 45 yıl bu bilinçle, çocuklarımı çok severek, değer vererek, sürekli güler yüz göstererek onlarla beraber oldum; hayatı, geleceği onlarla paylaştım. Yüce Atatürk´ün bize çizdiği yolda yürümeleri için Atatürk ilke ve inkilaplarını benimseyip içselleştirmeleri için var gücümle çalıştım. Çok çeşitli mesleklerde görev yapan öğrencilerim var, onlarla gurur duyuyorum” diye konuştu.

Soytürk: Adaletli davranılmalı, takdir edilmeli
Kaymakam Soytürk, etkinlikte yaptığı konuşmada öğretmenlerin toplumun okuyan, değerlendiren aydın kesimi olarak tanımlayarak, gözüyle ve aklıyla herşeyi gördüğünü belirtti. Soytürk, şunları ifade etti: “Aslında istedikleri şey adaletli davranılsın, kendilerinin ne yaptığının amirleri tarafından bilinmesi. Birilerine yaranmak, takdirname almak için çalışmıyorlar. Hakikaten bu memleket için çalışıyorlar. Ama bir de amirleri onları takdir ederse, bir merhaba derse, bir ucundan tutup dokunursa çok mutlu oluyorlar. Meslek hayatım boyunca bunu yapmaya çok özen gösteriyorum. İskenderun´da da okulları ziyaret ederek öğretmen arkadaşlarla buluşuyorum, onların fikirlerinden çok faydalanıyorum. Bugün de böyle çok ufak ve mutlu bir dokunuş gerçekleşiyor.

Demirkıran: Teşekkür projesi
Yılın emekli Öğretmeni sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgi veren Arçelik Bölge Müdürü Ersan Demirkıran, projenin ülke genelinde bu yılın 3. kez hayata geçirildiğini söyledi. Demirkıran, şunları kaydetti: “Son derece kutsal bir görevi yerine getiren öğretmenlere teşekkür etmek amacıyla bu etkinliği düzenlemekteyiz. Eğitim, çağımızın en önemli ihtiyaçlardan birisidir. Bu anlamda insanları eğitmeyi meslek edinmiş, eğitim kurumlarında çocukların gelişimlerine rehberlik eden, onlara her mevzuata göre yön veren hazırlayan öğretmenlerimizin emekleri bizler için çok kıymetlidir. Bu önemli günde onları unutmadığımızı göstermek ve kendilerine şükranlarımızı sunmak amacıyla yılın emekli öğretmeni etkinliğini düzenlemekteyiz. Her biri birbirinden özel öğretmenlerimiz arasından bir anket aracılığıyla yılın öğretmenimizi belirledik.”


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00