İpek Evi´nde koza hasadı

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir öncülüğünde başlatılan ve İşkur İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla devam eden ipek kozası yetiştiriciliği ve d

17.06.2017 07:37:21 0
İpek Evi´nde koza hasadı

Yaylıca İpek Evi´nde gerçekleştirilen hasat etkinliğine katılan Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, “Mağaracık İpek evinden sonra Yaylıca İpek evindeyiz.Bu yıl ilk defa burada ipek kozası yetiştiriciliği ve dokuma kurslarını başlattık. Buradaki kadın arkadaşlarımızla kozanın,tırtılından beş evresini tamamlayana kadar çalıştık bugün hasadı gerçekleştirmiş bulunuyoruz.Hasadı gerçekleştirdikten sonra kozaları ayıklıyoruz.Kozayı temizleyip ayıkladıktan sonra boğdurma işlemi gerçekleştirilecektir. Boğdurma işleminden sonra bu işin ipe dönmesiyle ilgili iplik çekme işlemini gerçekleştireceğiz. İlk defa bu deneyimi burada yaşadık. Çok mutluyuz gururluyuz İlk defa bu bölgede denememize rağmen verim alabildik” dedi.

Kursiyerlerden Fikriye Nur, kurs ve İpek Evi projesini mahalleye özel bir kazanım olarak değerlendirerek, kadınlar için de önemli bir gelir kaynağı oluşturacağına inandığını söyledi. Nur, “İnşallah bu işin devamı gelir. Daha önce bölgemizde yapılan unutulmaya yüz tutmuş bir zanaat canlandırıldı. Dut ağaçlarını ekerek bu işi daha büyütebiliriz. Köyümüzün iklimi de toprağı da buna uygundur” diye konuştu.

Kurs kapsamında 2 aydır ipekçilikle uğraştığını anlatan Gonca Bozoğlan ise ipekçiliğin ‘anne, dede´ mesleği olduğunu, bu mesleğin canlandırılması için koyulan çabaya teşekkür ettiklerini söyledi.


Anahtar Kelimeler: İpek koza hasadı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04