İpek böcekçiliği ve ipekçiliğe destek verilecek

Hatay’daki ipek böceği ve ipek üreticilerinin en kısa zamanda üretimlerine geri dönmesi ve bu önemli kültürel değerinin sürdürülebilmesi amacıyla ipek üreticilerine yönelik çalışma başlatıldı.

GÜNCEL 20.06.2023 18:39:00 0
İpek böcekçiliği ve ipekçiliğe destek verilecek

Deprem nedeniyle üretim imkânlarını kaybeden Antakya’daki ipek böceği ve ipek üreticilerine yönelik tasarımcı Zeynep Ağırbaş'ın başlattığı sosyal girişimi Craft Antakya projesi kapsamlı bir destek programı oluşturulması hedefleniyor.

Craft Antakya’yı tanıtmak ve girişimle farklı paydaşları iş birliğine davet etmek üzere İstanbul, Beylerbeyi’nde bulunan Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü’nde bir etkinlik düzenlendi. Antakya’da geleneksel sepet örücülüğü yapan, depremde evi ve atölyesi hasar gören zanaatkâr Emel Temizkan yürütücülüğünde, sürdürülebilir moda markası Anim’in üretiminden çıkan atık kumaşlar kullanılarak supla/bardak altlığı atölyesi, etkinlik kapsamında katılımcılarla birlikte gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Gate 27 Direktörü Burak Mert Çiloğlugil’in ev sahipliğinde, Gate 27 Kurucusu Melisa Sabancı Tapan, Gate 27 konuğu, Craft Antakya Kurucusu Zeynep Ağırbaş, Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Nazan Suna Alpural, Antakya’da üretimini sürdüren girişimci Emel Temizkan ve projenin destekçileri arasında yer alan moda markası Anim’in Marka Geliştirme Müdürü Rebi Koenka da katıldı.

Craft Antakya Projesi ile ilgili yapılan yazılı bilgilendirme şöyle:

"Tasarımcı Zeynep Ağırbaş, deprem nedeniyle üretim imkânlarını kaybeden Antakya’daki ipek böceği ve ipek üreticilerine yönelik başlattığı sosyal girişimi Craft Antakya projesiyle kapsamlı bir destek programı oluşturmayı amaçlıyor.

Farklı pratiklerin araştırma ve üretim süreçlerini desteklemek ve disiplinler arası etkileşime zemin yaratmak amacıyla 2019 yılında kurulan Gate 27; Haziran ayında Central Saint Martins’teki Tekstil Bölümü’nde eğitimini tamamlayan tasarımcı Zeynep Ağırbaş’ı Yeniköy’de konuk ediyor.

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı’nda “Gelecekte Takip Edilmesi Gereken Genç Tasarımcılar” arasında gösterilen Zeynep Ağırbaş, geçtiğimiz şubat ayında ülkemizin güneyini etkileyen depremlerde üretim imkânlarını kaybeden ipek üreticilerine yönelik başlattığı Craft Antakya girişimiyle, özellikle Hatay’daki ipek böceği ve ipek üreticilerinin en kısa zamanda üretimlerine geri dönmesi ve ülkemizin bu önemli kültürel değerinin sürdürülebilirliği üzerine çalışıyor. Bunun yanı sıra, gelecekte üreticilerin markalaşma ve pazarlama açısından beslendiği bir ekosistem kurgulayarak iş birliğinden faydalanan bir model kurmak için üreticilerle birlikte çalışıyor.  Tasarımcı, Gate 27’deki süreci boyunca Craft Antakya’yı daha geniş bir kitleye ulaştırmanın yanında, bölgedeki üreticilerin üretimlerine en kısa sürede başlayabilmeleri için altyapı, finansal kaynak ve elektronik ticaret süreçlerine entegrasyonunu hızlandırma odaklı çalışmalarını sürdürüyor."


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19