İradenin ve 81 yıllık coşkunun tarihi:5 Temmuz

Türk ordusunun, Hatay´a İskenderun üzerinden girişinin 81. yıl dönümü kentte bugün törenle kutlanacak.

GÜNCEL 5.07.2019 11:00:25 0
İradenin ve 81 yıllık coşkunun tarihi:5 Temmuz

Nesrin Geyik/İskenderun

 5 Temmuz töreni, saat 09.00´da, kaymakamlık, garnizon komutanlığı ve belediye başkanlığının İskenderun Atatürk Anıtına çelenklerin sunmasıyla başlayacak. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı´nın, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Anıt Şeref Defteri´nin imzalayacak.
Kurtuluş coşkusu bu yıl yeniden düzenlenecek 5-7 Temmuz tarihleri arasında yapılacak İskenderun Kültür, Sanat ve Turizm Festivali etkinlikleri ile sürdürülecek.

Savaş gemileri gezilebilecek
Ordunun, İskenderun üzerinden Hatay´a girişinin yıl dönümü kapsamında, İskenderun Askeri Limanında bulunan savaş gemileri saat 10.00–12.00 ve 14.00–17.00 arasında halkın ziyaretine açılacak; Deniz Müzesi de saat 10.00–12.00 ve 14.00–17.00 arasında gezilebilecek.

Başkan Savaş´tan kutlama
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun´un kurtuluş günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında 5 Temmuz´un Kuva-yi Milliye ruhu ile başladığını ifade eden Başkan Savaş, “Mehmet Çavuş´un, Hacı İlyas Hoca´nın, Kara Hasan Paşa´nın Dörtyol´da ilk kurşunu sıkarak başlattığı milli mücadelemizin kararlılığı, topraklarımızın anavatana katılışına kadar sürmüştür. 5 Temmuz fedakârlığın, azmin, inancın ve vatan toprağına bağlılığın en büyük simgelerinden biridir. 5 Temmuz´u her zaman övünçle anacağız. Kahraman Türk ordumuzun İskenderun´a gelişinin ve İskenderun´un Düşman İşgalinden Kurtuluşu´nun 81. yıldönümü kutlu olsun. Bu gurur ile başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin huzurunda saygıyla eğiliyor, kendini her zaman Türkiye Cumhuriyeti´nin öz evladı olarak gören İskenderun´un Düşman İşgalinden Kurtuluşu´nun 81. yılını kutluyorum” dedi.

Yönden: 5 Temmuz özgürlük ve bağımsızlık getirdi
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 5 Temmuz 1938 tarihini İskenderun´un emperyalist işgalden kurtuluşunun ve Hatay halkının Kuva-yi Milliye ruhuyla başlattığı haklı ve onurlu Hatay Davasını zaferle sonuçlandırdığı tarihsel sürecin önemli bir aşaması olarak tanımladı. Kaymakam Yönden, 5 Temmuz 81.yıldönümü mesajında, “Bu anlamlı tarihi gün bize özgürlük ve bağımsızlık getirmiştir. Kaderimizi birleştirdiğimiz çağdaş, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti´nin yolunda aydınlık bir geleceğin önünü açmıştır” dedi.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00