Irak elçisinin vali ziyareti

Irak Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hisham Alalaw ve beraberindeki heyet Hatay Valisi Erdal Ata´ya nezaket ziyaretinde bulundu.

HATAY 15.01.2018 17:58:16 0
Irak elçisinin vali ziyareti

 

Irak Büyükelçisi Alalaw ve beraberindekileri makamında kabul eden Hatay Valisi Ata, farklı kültürlerin karşılıklı hoşgörü ve kardeşlik içinde yaşadığı Hatay´da misafirlerini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti, ilin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi verdi ve konuklarıyla sohbet etti.
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Irak Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alalaw da vali Ata´ya göstermiş olduğu misafirperverlik dolayı teşekkür etti.
Irak´ın Ankara Büyükelçisi Hissom Alalawi ve beraberindeki heyet, İskenderun´da Ticaret ve Sanayi Odası´na da nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette, oda yönetimi ve meclis üyeleri ile büyükelçi arasında Türkiye-Irak sınırındaki son gelişmeler, işadamlarının Irak´da yapacakları yatırım ve Irak sınır kapısında Türk firmalarının yaşadıkları sorunların ele alındığı belirtildi.
Irak´ın Ankara Büyükelçisi Alalawi, ziyarette, Irak´da yatırım yapmak isteyen müteşebbislere yönelik yer tahsisi ve çeşitli alternatif imkanlar sunulduğunu belirtip, sınır kapıları, karayolları ve demiryolların da da güzergahlar oluşturduklarını belirti. İskenderun´dan Irak´a demir-çelik, filtre ve yaş sebze-meyve ihracatı yapan firma yetkilileri de sorunlarını Alalawi´ye anlattı. Türk -rak Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Nevaf Kılıç da, 'Irak, ülkemize ırak değil. İki ülke arasında ticari ve kültürel ilişkilerin güçlenmesi için birlikte hareket edelim ve yatırım yapmak için çaba sarf edelim. Irak pazarı Türkiye için çok önemli. Bu fırsatı Türk işadamları olarak değerlendirelim' değerlendirmesini yaptı.


Anahtar Kelimeler: Irak elçisinin vali ziyareti

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57