İrlanda Büyükelçisinin Hatay ziyareti

Birleşik Krallığın bünyesindeki İrlanda´nın Ankara Büyükelçisi Sonya McGuinness ve beraberindeki heyet, Hatay Valisi Rahmi Doğan´ı ziyaret etti.

GÜNCEL 5.11.2020 13:29:49 0
İrlanda Büyükelçisinin Hatay ziyareti

 

İskenderun/SES

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, konuklarını makamında kabul eden vali Doğan, onlarla sohbet etti, binlerce yıllık geçmişi ile 13 medeniyet ve 3 semavi dine ev sahipliği yapan Hatay´da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. İrlanda Büyükelçisi McGuinness´i ise, zengin bir kültür birikimine sahip olan Hatay´da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti ve Vali Doğan´ın bölgedeki çalışmalarını hayranlıkla yakından takip ettiğini belirti.

Göçmen sorunu ve güvenliği görüşüldü
İrlanda Büyükelçisi McGuinness ve beraberindeki heyet, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ı da makamında ziyaret ederek, göçmen sorunları ve güvenliği hakkında görüşmede bulundu. HBB´den yapılan açıklamaya göre, Savaş, 'Birleşmiş Milletler dahil burayla ilişki kuran devletler soruna yüzeysel bakıyor. Suriye´nin ana damarı patlamış ve bu bölgede akan kan tüm bölgeyi olumsuz etkiliyor. Yanı başımızda yaşanan savaştan dolayı bu bölgede 9 yıldır insanlık dramı yaşıyor. Siyasi istikrarsızlıktan dolayı kırsal bölgelerden kent merkezlerine göç yaşanıyor. Bu da beraberinde fakirleşmeyi getiriyor. Mısır´da, Libya´da Filistin´de ve Irak´ta olduğu gibi iç kargaşalar bitmeyecek ve Avrupa ve Amerika´ya daha fazla göç yaşanacak. Bugüne kadar AB, BM ve ABD´nin aldığı önlemler pansuman gibiydi ancak daha kalıcı önlemler alınmalı' dedi ve iyi önlemler alınmadığı sürece göç dalgasının artarak devam edeceğini ifade etti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10267,09%-0,10
  • DOLAR

    32,29% -0,12
  • EURO

    34,83% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2414,46% 0,89
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21