İş dünyası, yapay zekayla şekilleniyor

Hatay İstihdam Fuarı

GÜNCEL 7.12.2019 09:41:25 0
İş dünyası, yapay zekayla şekilleniyor

Nesrin Geyik/İskenderun

Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ziya Yüksel, İstihdam Fuarıyla, Hatay´ın iş yükü potansiyelinin harekete geçirilmesi, kalifiye ara eleman ve diğer pozisyonlar ile departmanlarda çalışabilecek potansiyeldeki insanların sektörlerimize kazandırılmasına çaba sarf edildiğini ifade etti.
İskenderun´da düzenlenen 12. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarıda konuşan Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yüksel, 'İstihdam, yatırım, üretim ile ilgili sağladığı imkân ve fırsatlarından verdiği desteklerden vatandaşlar ve firmaların haberdar olmasını sağlayan fuarda işçi arayan, iş arayan firmaları bir araya getirmeye çalışıyoruz. 12.sini düzenlediğimiz fuarda günümüzde en fazla istihdam sağlayan 75´ten fazla kurum ve kuruluş yer almaktadır. Fuarda Hatay´ın iş yükü potansiyelinin harekete geçirilmesi için önemli hususlarda kalifiye ara elemanların ve diğer çeşitli pozisyonlarda ve departmanlarda çalışabilecek potansiyeldeki insanlarımızın ilgili sektörlerimize kazandırılması ve diğer elemanların da ilgili eğitim kurumlarına yönlendirilmesi ve kendilerini geliştirip bilinçlendirilmeleri hususunda büyük gayretler sarf edilmektedir. ´Burası Hatay, burada iş var´ diye başlattığımız istihdam seferberliğinin bir ayağı olan bu fuarda katılımcı firmalarla nitelikli iş gücü kaynaklarını bir araya getirmekle kalmayıp, aynı zamanda taraflar arasındaki iş birliğini kalıcı hale getirmek için sürdürülebilir tedbirler alıyoruz' değerlendirmesini yaptı.
İskenderun Teknik Üniversitesi Kampüsünde; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olurları, Hatay Valiliği himayeleri, Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü organizasyonu ve İskenderun Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 12. Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarında katılımcılara seslenen İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ise, gençlerin iş bulabilme kaygısıyla yola çıktığını belirtti. Bunun yarattığı olumsuzlukları ifade eden kaymakam Yönden, iş arayanlara destek verdiklerini belirtti ve 'Meslek edinme kursları, yükseköğretim kurumları tercihi yaparken gençlerin yetenekleri ve istekleri doğrultusunda değil iş bulma kaygısıyla hareket ettik. İnsan Kaynakları Fuarı´nın gençlere iş dünyası hakkında geleceklerini planlamada faydalı olacağına inanıyorum' değerlendirmesini yaptı. İş dünyasının, yapay zekayla yeniden şekillendiğini ifade eden İSTE Rektörü Türkay Dereli de 'Ekosistemdeki tüm tarafların aktif olarak yaşanan bu değişime ayak uydurması ve hatta bu değişimi yönetebilmek için çok çalışması gerekmektedir. İSTE olarak biz İş Dünyasıyla Entegrasyon (İDE) programıyla, öğrencilere mezun olmadan kariyerlerine başlama imkânı veriyoruz. Böylece öğrencilerimiz alanlarıyla ilgili kurum ve kuruluşlarda daha mezun olmadan çalışabiliyor. Biz, öğrencileri KPSS´ye odaklı değil, girişimcilik odaklı olarak yetiştirmeye çalışıyoruz, onları motive ediyoruz, ´gelin girişimci olun, istihdam edilmeyi beklemeyin, istihdam etmeyi hedefleyin, kendi işinizi kurun' diyoruz' diye konuştu. Fuara katılan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise 'Türkiye ekonomisi ve istihdam' üzerine verdiği konferansta, şunları söyledi: 'Söz konusu olduğunda kaynak değil, kıymet kavramını kullanmayı tercih ediyoruz. Zira insan, bir kıymettir. Ekonomi ve istihdamı konuşuyorsak işin nüvesine inmek ve orada çözüm arayışlarımızı yoğunlaştırmak zorundayız. İnsan, aslında ekonomilerin lokomotif gücüdür. Değişimi yapan da üretimi gerçekleştiren de fikri ürüne dönüştüren de insan zihni ve insan emeğidir. Lakin hepsinin ortak bir söylemi vardır; Yapay zekâ ya da akıllı sistemler, adı ne olursa olsun yine bu sistemleri yönetecek olan insan aklı ve insan emeğidir. Dünyanın gelecekte de en önemli ekonomik kozu insandır. Milli güç unsurları yeniden tanımlanıyor. Ülke olarak gelecekte nerede konumlanmak istediğimizi iyi planlamamız gerekiyor. İyi çizilmiş bir yol haritasıyla planlama yaparak, gençlerimizi bu doğrultuda yönlendirmemiz, geleceğe güçlü yürüyebilmenin en önemli adımlarıdır. Ülkelerin parasal gücünü belirleyen onların üretim gücü ve kapasiteleridir. Üretim gücünü ise eğitim ve nitelikli işgücünün varlığı belirler. Gelecekte Türkiye, global puzzle´n hangi parçasına tekabül etmek istiyor ise genel vizyonları bu doğrultuda planlamamız gerekiyor. Geleceğin ne getireceğini sınırlandırmadan, temel branşlar üzerinden yetenek odaklı meslek tanımlaması yapılmalı ve Türkiye´nin sosyo-ekonomik altyapısı buna göre şekillendirilmelidir.'


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00