İş kazası ölümleri önerge oldu

Hatay Milletvekili Serkan Topal, ülkede yaşanan iş kazalarını soru önergesiyle parlamentoya taşıdı.

SİYASET 8.02.2018 09:50:09 0
İş kazası ölümleri önerge oldu

 

 Son beş yıldır artan işçi ölümlerinin arttığını belirten milletvekili Topal, 'İş Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisinin (İSİG) hazırladığı rapora göre; Ocak ayında en az 141 emekçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiği belirtilmiştir. İSİG´in raporuna göre ölenlerin 2´si kadın, 5´i çocuk' açıklaması yapan milletvekili Topal, raporda dikkat çekici noktanın, işçi intiharlarındaki artış olduğunu da kaydetti.

En çok iş kazası hangi sektörde?
Özellikle işçi intiharlarının üstünde durarak, çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade eden milletvekili Serkan Topal, 'Türkiye´nin kanayan yaralarından biri olan işçi ölümlerinin her geçen yıl artarak devam etmesi kaygı vericidir. Rapora göre, iş cinayetleri en çok inşaat, tarım, metal, taşımacılık ve belediye/genel işler işkollarında gerçekleşti. En fazla ölüm nedenini, yüksekten düşme, trafik/servis kazası ve ezilme/göçük olarak belirtilmiştir' görüşünü kaydetti.

Sarıeroğlu´na hangi soruları yöneltti?
TBMM Başkanlığına verdiği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde 'İşçi intiharlarının ve iş cinayetlerinin artış nedenini nedir? Ölüm; iş güvenliğinin fıtratı olmaya devam mı edecek?' diye soran milletvekili Topal, raporda, işe bağlı intiharların güvencesiz çalışmanın bir yansıması olduğunun belirtildiğini, ocak ayında Türkiye´de 6 emekçinin intihar ettiğini ve 2013´ten bu yana bu sayının arttığının görüldüğünü belirtti. Türkiye´nin kanayan yaralarından biri olan işçi ölümlerinin her geçen yıl artarak devam etmesinin kaygı verici olduğunu ve bu konuda gerekli önlemlerin alınmasının kamuoyu için elzem olduğunu belirten milletvekili Topal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Son beş yılda yaşanan işçi ölümleri hangi firmalarda yaşanmıştır? Bu firmalara iktidar tarafından kaç ihale verilmiştir? Son beş yılda yaşanan işçi ölümleri sonrası kaç firmaya ceza kesilmiştir? Bu cezaların ne kadarı tahsis edilmiştir? İşçi intiharlarının artmasının nedenleri nelerdir? İşçi ölümlerinin azaltılması için alınan önlemleriniz var mıdır? Varsa neden ölüm iş güvenliğinin fıtratı olmaya devam etmektedir?'

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04