'İş kulübü' protokolü

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Hatay İl Müdürlüğü arasında, ‘İş Kulüpleri Projesi´nin işbirliğiyle yürütülmesine ilişkin protokol imzalandı.

GÜNCEL 22.11.2018 10:22:15 0

Nesrin Geyik/İskenderun

İş kulübünün, üniversite öğrencileri dahil ilk kez iş başvuru yapacaklar ve iş değiştirmek isteyenler ile dezavantajlı grupların yeni bir iş bulmalarını kolaylaştırmayı, bu anlamda bilgilerini artırmayı ve özgüvenlerini yükseltmeyi amaçlayan, onlara motivasyon desteği sağlayacak. Proje, en az altı, en fazla on kişilik odak gruplardan oluşan programın yapıldığı bir İŞKUR organizasyonu olarak biliniyor. İş kulübü eğitim liderleri, eğitim ve öğrenme sürecinde etkinlik ve faaliyetlere aktif katılımlarını teşvik ederek, katılımcıların kendi kişisel ve mesleki becerilerini ve yeteneklerini keşfetmesini ve buna yönelik olarak hedef belirlemelerini de amaçlıyor. İş kulüplerinde, müfredat içeriği ve süresi hedef grubun ihtiyacına göre belirleniyor. Katılımcıların hedefine ulaşması için dört günden iki haftaya kadar değişen sürelerde; özgeçmiş hazırlama, mülakat teknikleri, işveren beklentileri, başvuru araçları, telefonla görüşme ve mülakat simülasyonları ve benzeri teorik ve pratik bilgilerle yoğunlaştırılmış programlar uygulanıyor.
Protokol töreninde konuşan İSTE Rektörü Türkay Dereli, protokolün, öğrencilerin iş hayatına daha sağlıklı ve hızlı giriş yapabilmesini sağlayacak önemli bir adım olduğunu ifade etti. Dereli, 'İSTE kampüsünde daha önce açılan İŞKUR İrtibat Ofisiyle birlikte, bu protokolle oluşturulacak ´iş kulübü´ vasıtasıyla İskenderunlu gençlerin daha nitelikli işlere yönelmesi sağlanacak' dedi.
Protokolün imza törenine, İŞKUR Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel, İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Depci, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazif Çalış, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Yunus Eroğlu ve İskenderun İŞKUR Müdürü Mehmet Yüksel de katıldı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00