´İş sağlığı ve güvenliği´ bilgilendirmesi

İskenderun´da, ‘İş Sağlığı ve İş Güvenliği´ konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

20.05.2017 19:16:27 0
´İş sağlığı ve güvenliği´ bilgilendirmesi

 

Toplantıda konuşan SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal , her yıl Mayıs ayının ikinci haftasını Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutladığını ve bu konuda bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini anlatan Bal, 'Hatırlatma bazında toplantılar düzenliyoruz. İş verenler ve çalışanlarımız için İş Sağlığı ve İş Güvenliğini anlatıyoruz. Önlem alınması durumunda, kazaların en aza indirileceğini umut ediyoruz' dedi.
Hatay İş-Kur İl müdürü Ziya Yüksel de, “İş Sağlığı ve İş Güvenliği noktasında amaç, cezai müedeler değil, iş kazalarına sebebiyet verecek faktörleri ortadan kaldırmaya yönelik tedbirlerin alınması maliyetli olabilir ama oluşabilecek iş kazaların olması durumunda ise daha fazla maliyetlerde olacaktır. Bu bakımdan uzak tutacak bir davranış olarak düşünüyorum. Tedbir alınması durumunda hem kazalar hem de maliyetler azalacaktır' diye konuştu.
Toplantıda, Remzi Gökhan Kazak ´Ortam ölçümleri periyodik konusunda, Mehmet Hakan Baki ´İş kazaları ve kazalara reel bakış´ üzerine, Kasım Akyıldız da ´Meslek hastalıkları ve nedenleri´ hakkında sunum yaptığı ve katılanları bilgilendirdi.
İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım, işletmelerin yapılandırma yasasından faydalanması için belirlenen taksitlendirmeyi ödemesi gerektiğini söyledi. İTSO´da düzenlenen toplantıda konuşan Yıldırım, bu ay birinci ve ikinci taksitler veya SGK´ daki ilk taksitlerin ödeme süresinin dolacağını ifade etti. SGK Hatay İl Müdürü Bal da, sağlanan yapılandırmalardan işverenlerin yararlanmalarını ve sürdürülebilir istihdamı sağlamalarını istediklerini ifade etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19