“iş yapamıyoruz”

Pac Meydanı´nda Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) tarafından yaptırılan battı-çıktı projesine Şehit Pamir ve Ulu Cami Caddesi esnafı ´iş yapamıyoruz´ tepkisi gösterdi.

9.08.2017 10:44:58 0
“iş yapamıyoruz”

Burak Milli/İskenderun

4 Nolu Sosyal Tesis önünde toplanan yaklaşık 20 kişilik grup adına basın açıklaması yapan Beşir Baysoy, yapılan projeyle şehre giriş çıkış güzergahlarının kaldırıldığını söyledi.
Vatandaşların çarşı merkezine gelmesinin zorlaştığını belirten Baysoy, şöyle devam etti:
'Özellikle Karaağaç, Arsuz ve köylerden gelen vatandaşlarımız şehir merkezine gelmekte güçlük çekmektedirler. Bu durumdan esnafımız ve vatandaşımız olumsuz etkinlenmektedir. Ekonomik şartlar altında ezilen esnafımız borçlarını, kiralarını ödeyemez hale gelmiştir. Bundan dolayı bu güzergahlar için bir çalışma yapılmasını esnaf olarak talep ediyoruz. Çarşımızın eski günlerine dönmesi için mahalle ve köylerden gelen dolmuşları özellikle Şehit Pamir Caddesi ve Ulucami güzergahlarını kullanmalarını talep ediyoruz.'

'Otobüs sayısı arttırılsın”
HBB´nin tahsis etmiş olduğu güzargahtaki dolmuşların halka fayda vermediğini öne süren Baysoy, böyle bir çalışmaya zorunlu kalınmışsa bu güzergahın da Ulucami ve Şehit Pamir Caddesi üzerinde yapılmasını önerdi.
Otubüs sayısının da arttılması talebinde de bulunan Baysoy, ekonomik şartların altından kalkamadıklarını yenileyerek şunları kaydetti:
'Müşretilerimiz bize ulaşmakta zorluk çekmektedirler. 2-3 dolmuş değiştirmek zorunda kalıyorlar. Bununda ötesinde sıcak hava şartlarından dolayı alış-verişe gelen vatandaşlarımız ciddi sorunla karşı karşıyadır. Belediyemiz, esnaf odaları bu konuyla ilgili bir çalışma yapmamış görünüyor. Pac´da yapılan bu inşaat çalışmasının koordinasyonunu maalesef düzgün yapılamamıştır. Vatandaş ve esnaf hakkı gözetilmemiştir.'


Anahtar Kelimeler: yapamıyoruz

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04