İş garantili kurs anlaşması

HBB ile uluslararası bir havacılık servis ve eğitim firması olan Global Avaiation Services Interior arasında istihdam projesi üzerine anlaşma imzalandı.

GÜNCEL 21.09.2022 16:33:00 0
İş garantili kurs anlaşması

Antakya/SES
Projenin detaylarını HBB Başkanı Lütfü Savaş ile Global Avaiation Services Interior Genel Müdürü Zeydan Öncü duyurdu. düzenlenen basın toplantısında konuşan Savaş, "Türkiye’de işsizlik özellikle de genç işsizlik had safhada. Bu proje kapsamında yaklaşık 3 bin 500 teknik eleman ve yer hizmetleri çalışanının yurt içi ve yurt dışında istihdamına vesile olacağız. 15 Kasım’dan itibaren eğitimlere başlayacağız. Protokol kapsamında anlaşma imzaladığımız şirket, 1 Şubat 2023’e kadar 500 kişinin işe alınmasını garanti ediyor. Şirket, proje kapsamında yurt içi ve yurt dışında havayolu şirketlerinde çalışacak teknik konular ve yer hizmetleri için personele eğitim verecek. Eğitim sonrasında da işe alımlar için bize destek verecek. Eğitimleri başarıyla tamamlayan kişilere iş garantisi verilecek" dedi ve başvuru koşullarının belediyenin internet sitesinden yayınlanacağını ifade etti.
Hataylı olduğunu anlatan Global Avaiation Services Interior Genel Müdürü Öncü, yörenin sorunlarını izlediğini ve kentteki işsizlik sorununa bir nebze olsun çözüme kavuşturmak istediğini söyledi. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından ilk ekibi işe alacaklarını ifade eden Öncü, başvuruların 10 Ekim’e kadar www.hatay.bel.tr adresi üzerinden ücretsiz şekilde yapılabileceğini kaydetti. 15 Kasım’da başlayacak eğitimlerin 6 hafta süreceği ve katılımcıların eğitimler için herhangi bir ücret ödemeyeceği belirtildi. Eğitimi tamamlayan katılımcılara, uluslararası geçerliliği olan GASI sertifikasının verileceği belirtildi. Protokol kapsamında; havaalanında uçak işleyicisi, bagaj işleyicisi, deneyimli otobüs şoförü, rampa-bagaj görevlisi, kış hizmetleri çalışanı, check-in görevlisi, bagaj soruşturma görevlisi, VIP asistanı ve VIP hizmetleri dahili servis alanlarında işe alım yapılacak. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19