İşadamlarına istişare ziyareti

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, kentte üretim yapan ve istihdama katkı sunan firma sahiplerini ziyaret etti.

16.10.2017 10:44:15 0
İşadamlarına istişare ziyareti

Sarı ve Culha, Sayek Petrol Ortağı Fadi Sayek, Onfil Filtre YK Başkanı Yusuf Yılmaz, Bağin Yağ Sanayi Tesisleri Müdürü İsmail Andaç ve ASAŞ Filtre YK Başkanı Zeki Göçmen´i ziyaret edip, işadamlarından sektörler ve tesisleri hakkında bilgi aldı. Ziyaretlerde Arsuz Kaymakamı Sarı ile Belediye Başkanı Culha, Arsuz´u geleceğe taşıma noktasında yürütülen çalışmaları da anlattı.

Türkiye´deki filtre üretiminin yüzde 70´inin İskenderun ve Arsuz´dan sağlandığını iade eden Culha, Türkiye´deki ilk filtre fabrikasının da İskenderun´da kurulduğunuk, ilçenin lokomotif sektörlerinden olan filtrede potansiyel pazarın yurtdışı olduğunu belirtti. Fltre sektörünün İskenderun´daki yaygınlaşma sürecini anlatan Onfil Filtre YK Başkanı Yılmaz da, “Yurtdışı pazarı, filtre sektöründe bizim için olmazsa olmazlardan. Çok şükür dünya liginde olacak bir duruma geldik. İskenderun´da filtre fabrikaları kendilerini çok iyi yetiştirdi. Hem argesiyle, hem yatırımlarla, hem kaliteyle hem de markayla ilgili gerçekten Türkiye birçok ülkede söz sahibi oldu. Ve Türkiye´nin hiçbir yerinde İskenderun´daki filtre sektörü gibi markalaşmış, her şeyi üreten ikinci bir fabrika yok. Birçok şehirde filtre fabrikası var, ama her biri ayrı bir parça üretiyor. Ama tam teşekküllü üretim sadece burada var” dedi.
Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ASAŞ Filtre YKu Başkanı Göçmen de, babaları Ahmet Göçmen´den devraldıkları bayrağı daha yukarıya taşımak için çalıştıklarını söyledi. Nardüzü Mahallesi´nde faaliyet gösteren AGM Otomotiv de dâhil olmak üzere fabrikaların işleyişi ve idari yapısı hakkında bilgi veren Göçmen, filtre sektöründe ithalata yüzde 16´lık gümrük vergisi uygulanması kararını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını, bunun daha kaliteli filtre ve daha fazla yatırım anlamı taşıyıp, önemli olduğunu söyledi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00