“İşbirliği için her imkanı kullanıyoruz”

Talep üzerine açılan Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı, YÖK tarafından onaylandı.

EĞITIM 22.08.2017 10:49:45 0
“İşbirliği için her imkanı kullanıyoruz”

Sadet Berkyürek/İskenderun

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, “Üniversite-İş Dünyası İşbirliği´ni gerçekleştirmek için her türlü imkânı ve enstrümanı kullanıyoruz” dedi.
Bölgede lisansüstü dereceli Ar-Ge personeli ihtiyacının artması, nitelikli Ar-Ge mühendislerine olan talebin de karşılanabilmesi için Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı´nın açıldığını bildiren Rektör Dereli, programın yöneticiler, yönetici adayları ve diğer beyaz yakalı pozisyonunda çalışanların talepleri doğrultusunda kurgulanarak açılmasının teklif edildiği belirtti.

Programı YÖK de onayladı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından da onaylanan program ile ilgili bilgi veren Rektör Dereli, “Teknolojiye odaklanmış ve adanmış bir ‘Teknoversite´ vizyonunu ortaya koyan İSTE olarak, Üniversite-İş Dünyası İşbirliği´ni gerçekleştirmek için her türlü imkânı ve enstrümanı kullanıyoruz. Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı da bu işbirliğini sağlamak ve güçlendirmek için önemli bir köprü vazifesi görecek” ifadesini belirtti.

Taleplere cevap oluşturacak
Program´ın İskenderun´da başta demir-çelik olmak üzere birçok sektörde çalışmakta olan lisans mezunları, sektör yöneticileri, yönetici adayları ve diğer beyaz yakalıların taleplerine de cevap vereceğini kaydeden Dereli, şu değerlendirmeyi yaptı: “Programdan mezun olan katılımcıların; tasarım, üretim ve yönetim konularında, mesleki etik ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda, bilişim teknolojilerini kullanarak, yenilikçi ve girişimci yöneticiler olarak kendi üretim veya hizmet şirketini kurabilmeleri ve şirketlerin Ar-Ge süreçlerinde etkin olarak çalışabilmelerini hedefliyoruz. Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı, farklı disiplinlerde eğitim almış ve halen çalışmakta olan veya yeni mezun mühendislerin, ileri teknolojilere dayalı sanayi kuruluşlarında ürün ve süreç tasarımı, geliştirme ve yönetme konusunda liderlik rollerini üstlenebilmeleri için ihtiyaç duyacakları bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla oluşturuldu.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57