İşbirliği ile Hatay´da kanser tedavisi arttı

Başkent Üniversitesi ile İskenderun´da özel sağlık hizmeti veren İGelişim Hastanesi işbirliğiyle uygulamaya bir yıl uygulamaya geçirilen radyoterapi bölümü, yeni teknolojik cihazlarla hizmet vermeyi sürdürüyor.

GÜNCEL 21.07.2018 11:33:34 0
İşbirliği ile Hatay´da kanser tedavisi arttı

Nesrin Geyik/İskenderun

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. H. Cem Önal, İskenderun´da uzman ve tecrübeli ekiple birlikte, modern radyoterapi uygulamalarına devam ettiklerini belirtti.
Kanser tedavisinin önemli kısımları arasında yer alan radyoterapi uygulanmalarında, klinik değerlendirmelerin deneyimli ekip tarafından takip edildiğini ifade eden Prof. Dr. Önal, “İskenderun ve çevresindeki kanser hastaları, kaliteli tedavi alabilmek için başta Adana olmak üzere diğer illere sevk edilirken, bu işbirliği sonucunda hastalar tedavilerini İskenderun´da almaya başlamıştır. 1 Şubat 2017 tarihi sonrasında, İskenderun Gelişim Hastanesi´ne yeni radyoterapi cihazı alınmıştır. Cihazın kurulum işlemleri bittikten sonra, 18 Temmuz 2017 tarihinde ilk hasta tedaviye başlamıştır. Yenilenen radyoterapi cihazı ile Hatay bölgesinde daha önceden yapılmayan ‘Görüntü Kılavuzluğunda Radyoterapi´ ve halk arasında nokta atış denen ‘Stereotktik Radyoterapi´ uygulamalarına da başlandı. Ancak sadece cihazın kaliteli olması yeterli değildir, bu cihazları doğru bir şekilde kullanabilecek tecrübeli hekim, fizik mühendisleri ve teknikerlerin de olması şart. Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı´nda görev yapan tecrübeli ekibin desteği ile kısa sürede etkili ve kaliteli tedaviler yapılmakta' dedi.
Prof. Dr. Önal, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Radyoterapi uygulamaları haricinde bölgemizde yapılamayan nitelikli cerrahiler ve başta PET-BT olmak üzere, üst düzey görüntüleme tetkikleri için de hastalar, Adana Başkent Hastanesi´ne yönlendirilmekte. Yeni teknolojiye sahip cihazımızda tedavi süresi ortalama on dakika sürmekte olup, nokta atışı uygulamalarımız sayesinde, tümörü yok edici dozlar güvenli bir şekilde uygulanabiliyor. En sık görülen kanser türleri arasında; meme, prostat, akciğer kanserleri yer alıyor. Yeni teknik uygulamalarımızdan geçen yıldan bu yana toplam 400 yeni hasta faydalanmıştır. Son bir yılda 120 meme kanseri, 65 prostat kanseri, 60 akciğer kanseri, 20 beyin tümörlü hasta ışın tedavisi almıştır. Yıl içinde toplam 570 yeni tedavi, 8.600 fraksiyon radyoterapi uygulaması gerçekleştirildi. Aylık istatistiklere bakıldığına hasta sayılarında belirgin artış, hasta memnuniyetini göstermektedir.”
Prof. Dr. Önal, Hatay yöresinde kanser tedavisinde kalitenin, işbirliği ile daha da arttığını anlattı.


Anahtar Kelimeler: Turgut Noyan Cem Önal

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29