İşbirliği Samandağ’a 26 prefabrik konut kazandırdı

Samandağ Belediyesi, Toyota Otomotiv Sanayi işbirliği ile depremde evi yıkılan ve mağduriyet 26 aileyi ev sahibi yapıyor.

HATAY 20.04.2023 10:52:00 0
İşbirliği Samandağ’a 26 prefabrik konut kazandırdı

Depremde çok büyük yıkımların yaşandığı Hatay’ın Samandağ ilçesinde Samandağ Belediyesi Toyota Otomotiv Sanayi işbirliği ile kentin farklı mahallelerinde evi yıkılan vatandaşlara prefabrik evler yapılarak sahiplerine teslim edildi.

Yapımı tamamlanan evlerin teslim töreni Samandağ’ın Tomruksuyu Mahallesinde gerçekleşti. Teslim törenine,  Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Erdoğan Şahin, Tomruksuyu Mahalle Muhtarı Feray İncir, Toyota Otomotiv yöneticileri ve mahalle halkı katıldı.

Bu zor süreçte depremzede vatandaşları ev sahibi yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Eryılmaz, yaptığı açıklamada; “Belediyemizin Toyota işbirliği ile depremde evini kaybeden ve çok ciddi mağduriyet yaşayan 26 ailemize yeni prefabrik ev kazandırdık. Bu evlerin bir kısmı bitti. Biten evlerimizi mutfak eşyaları, buz dolabı, koltuk takımı gibi eşyaları ile birlikte tam kapsamlı olarak donatılmış bir şekilde sahiplerine teslimini yaptık. Toyota firmasına bu duyarlılıklarından ve katkılarından dolayı Samandağ halkı adına teşekkür ediyorum. Depremzede vatandaşlarımızı da bu zor süreçte ev sahibi yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Ayrıca, buradan diğer firmaların da aynı şekilde duyarlılık göstererek bu tür yardımlar ile katkı sunmalarını bekliyoruz. Çünkü bu depremde gerçekten çok ciddi mağduriyetler yaşayan engelli vatandaşlarımız çadırda, konteynerda kalkamıyorlar. Kendi parsellerinde, mülkiyetinde özellikle evi yıkılan ve ailesinde engelli olan vatandaşlarımıza bu yardımların yapılması gerçekten çok önemli. Bunu önemsiyoruz ve diğer şirketlerin bu şekilde katkı sunmaya davet ediyoruz” dedi. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57