İSÇEİD gecesinde buluştular

İskenderun Dedir Çelik A.Ş. çalışanları ve emeklileri Derneği İSÇEİD´in gecesi hem emekli olan işçileri hem de hem de yaklaşan seçimin etkisiyle siyasi parti gruplarını buluşturdu.

GÜNCEL 22.10.2018 11:48:32 0
İSÇEİD gecesinde buluştular

Nesrin Geyik/İskenderun

AKP, CHP, MHP, EMEP ve HDP temsilcilerinin yanı sıra sendika ve sivil toplum kuruluşlarının katıldığı Karaağaç Beyazsaray Restauranındaki dayanışma ve birlik gecesine İSDEMİR´de çalışan grubun yanı sıra emeklilerin çevre ilçeler ile illerden yoğun katılımı dikkat çekti.
İSÇEİD Başkanı Nurullah Er, ülkedeki çalışma ve emeklilik koşullarına dikkat çektiği konuşmasında işçi olmanın zorluğuna karşın emeklilik koşullarının bu zorluğu katladığını söyledi. Er, “Şu bir gerçek ki, bu ülkede işçi olmak çok zordur. Emekli olarak yaşamak daha zordur. Onun içindir ki çalışırken hayal ettiğimiz emekli yaşantısı bu ülkede yoktur. Geriye dönüp baktığımızda seçimlerin arefesinde çalışanlara ve biz emeklilere gülücükler dağıtan siyasi partiler, iktidar olduktan sonra karşımızda somurtkan bir yüzle çatık kaşla durmuşlardır” dedi.
Geceye tüm siyasi partilerin yanı sıra sivil toplum örgütlerinin de yoğun katılımına dikkat çeken Nurullah Er, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Demek ki, gönülleri bizlerle beraber. O zaman bize düşen sorunlarımızın çözümü için biraraya gelerek yanımızda olanlarla sürekli istişarelerde bulunmak olmalıdır.”
Özelleştirme sonrası yaşanan hak kayıpları için açılan davayı takip ettiklerini de sözlerine ekleyen Er, üyelere yönelik yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Lokal hizmetinin sürdürüldüğünü, özel hastane hizmetlerinden indirim için çalışma yürütüldüğünü, bir başka indirim uygulamasının ise şehiralerarası yolculuk için hayata geçirileceği bilgisini paylaşan Er, artan hayat pahalılığına karşı gıda, yakacak ve eğitim konusunda da katkı verileceğini ifade etti.
İSDEMİR çalışanlarına ‘üye olun´ çağrısında bulunan, emekliler ve yaşantılarına dahil olmalarını öneren Er, Avrupa ülkelerinde emeklilerin koşullarına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Avrupa emeklisi bunu hibe olarak almadı. Örgütlü demokrasi mücadelesi vererek, birlik bütünlük içinde bulunarak, istemesini bilerek, alınterine, emeğine sahip çıkarak elde etti.”

Saz ekibi emeklilerden
Geceye katılan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, dernek yönetimine çiçek verdiği İSÇEİD´in birlik ve dayanışma gecesine emekli işçilerden oluşan Türk Halk Müziği grubu renk kattı, değişik yönelerden türküler seslendirdi. Grubun seslendirdiği türkülere konuklar da eşlik etti, sahneyi paylaştı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57