İSÇEİD´te ‘emek edebiyatı´ sunumu

Eğitimci-yazar Müslüm Kabadayı, işçi ve emekçilerin hem emeklerine hem de yurtsever olarak ülkelerine sahip çıktıklarında edebiyat-sanat ve bilimsel çalışmaların da zenginleştiğini belirtti.

GÜNCEL 1.11.2018 12:28:22 0
İSÇEİD´te ‘emek edebiyatı´ sunumu

Sadet Bertyürek/İskenderun

Kabadayı, Türkiye´de emekçilerin sendikal ve siyasal bakımdan güçlendikleri 1960-1980 yılları arasında öykü, roman, şiir ve tiyatro eserlerinin de çoğaldığına dikkat çekti.
İskenderun Demirçelik Çalışanları ve Emeklileri Derneği İSÇEİD lokalinde gerçekleştirdiği Emek Edebiyatı sunum ve söyleşisinde Müslüm Kabadayı, insanı yücelten ve uygarlıkları geliştiren temel değerin emek olduğunu vurguladı. Türkiye´de işçi ve emekçilerin örgütlenme, sendikal ve siyasal haklar mücadelesiyle, bunun edebiyata yansımasını ele alan Kabadayı, işçi ve emekçilerin hem emeklerine hem de yurtsever olarak ülkelerine sahip çıktıklarında edebiyat-sanat ve bilimsel çalışmaların da zenginleştiğine dikkat çekti.
Türkiye´de emekçilerin sendikal ve siyasal bakımdan güçlendikleri 1960-1980 yılları arasında öykü, roman, şiir ve tiyatro eserlerinin de çoğaldığını belirten Kabadayı, 12 Eylül darbesinin işçi-emekçi örgütlerine ve haklarına vurduğu darbeyle edebi eserlerin de geriye düştüğünü söyledi.
Emeklilerin de edebiyata yeterince yansımadığını dile getiren Kabadayı, Samipaşazade Sezai´den Refik Halit Karay´a, Nazım Hikmet´ten Orhan Kemal´e kadar birçok şair ve yazarın, ülke ve emek gerçekliğini ustaca edebiyata yansıttığını kaydetti. Bugün daha çok emeğin sanatının yapılması gerektiğini vurgulayan Kabadayı, dernekleşmenin önemine işaret ederek bunun daha çok kazanımı sağlanabileceğini ifade etti. Soru ve katkılarla sürdülen söyleşinin ardından Kabadayı, okurlarının kitaplarını imzaladı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00