İşçilerin ´sözleşme sorunu´ Meclis´te konuşuldu

Samandağ Belediyesinde çalışan sözleşmeli 21 personelin belediye yönetimi tarafından sözleşmesinin yenilenmemesi üzerine işten çıkartılmaları, parlamentoya da yansıdı.

GÜNCEL 8.02.2020 08:26:03 0
İşçilerin ´sözleşme sorunu´ Meclis´te konuşuldu

İskenderun/SES

 Sözleşmesi yenilenmeyen 8 personel TBMM´de Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç ve Mersin Milletvekili Rıdvan Turan´ı ziyaret etti. Sözlemesi yenilenmeyen eski belediye çalışanlarını parlamentoda ağırlayan milletvekilleri Oruç ve Turan, TBMM´de düzenlediği basın toplantısıyla da konuyu dillendirdi.
Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz imzasıyla sözleşmesi yenilenmeyen personele gönderilen tebligatla 2020 Ocak itibariyle sözleşmelerinin yenilenmeyeceğinin iletildiği anlatılan açıklamada, milletvekilleri Oruç ve Turan, 'Sözleşme yenilememe gerekçesi olarak ´pozisyona gerek kalmadı´ ibaresi düşülmüştür. 21 personelin 11´i belediyede tekrar çalışmaya başlamıştır, 10´u ise hak mücadelesine devam etmektedir' değerlendirmesini yaptı.
Basın toplantısında, işçilerin, emekçilerin, çalışanların işine son verilmesini asla doğru bulmadıklarını ifade eden milletvekili Oruç, bütçe görüşmeleri esnasında yaşanılan derin ekonomik kriz nedeniyle çalışanların işlerine son verilmemesi gerektiğini ifade etti ve 10 personelin hukuksal sürecinin başladığını, dava sürecinin takipçisi olacaklarını, emekçilerin kazanılmış haklarının korunmasının önemsediklerini söyledi. Milletvekili Turan ise, iktidardan görülmeye alışkın olunan manzaraların Samandağ´da CHP´li belediyede görmenin kabul edilemez olduğunu belirterek, 'Somut bir gerekçe olmaksızın insanların işinden aşından edilmesinin, ekonomik krizin olanca ağırlığının çalışanların omuzlarına yüklendiği bir dönemde, sosyal demokrat olduğunu ifade eden bir belediyenin asla tevessül etmemesi gerekir. Belediye tarafından sürdürülen antidemokratik, işçi düşmanı politikaların bir an önce bırakılması gerekir. İşçinin, emekçinin, çalışanların haklarının ´amasız, fakatsız´ bir şekilde en kısa zaman içerisinde iade edilmesi gerekir' diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22