İsdemir isçisi ‘Karabük standardı´ istiyor

İsdemir işçisi, işyerinde yetkili sendika Çelik-İş´in yapacağı şube genel kurulu öncesinde çoklu adaya genel merkez yönetiminin Karabük´te olduğu gibi ´tarafsız´ olmasını istediği belirtildi.

EKONOMI 20.11.2021 10:16:51 0
İsdemir isçisi ‘Karabük standardı´ istiyor

Bazı işçiler kongre öncesi Eylül ayında yapılan Karabük seçimleri öncesi sendika genel merkezinin yaptığı açıklamayı anımsattı ve Karabük için açıklanan 4 maddelik kararın İskenderun seçiminde de uygulanmasını istedi. Özcelik-İş Sendikası, bölgede İsdemir´in yanı sıra MMK Metalurji, Ekinciler A.Ş. ve Yolbulan Metal´de yetkili ve yaklaşık 4 bin 800 üyesi bulunuyor. Sendikanın seçim takvimi 125 delegenin tespiti ile başlayacak.

Seçim sürecinde genel merkezin yaklaşımına ilişkin beklentilerini dile getiren bir grup sendika üyesi, kamuoyu ile paylaşılan ve ‘Karabük standardı´ olarak adlandırdıkları genel merkez yönetiminin aynı duyarlılığı İskenderun için de karar alması gerektiğini vurguladı, böyle bir açıklamanın sürece de olumlu yansıyacağı kaydedildi.

Karabük için 4 maddelik açıklama

Sendikanın Karabük şube seçimleri öncesinde, seçimlerinin sağlıklı bir zeminde gerçekleşebilmesi için Mart ayında Genel Yönetim Kurulu, Yunus Değirmenci başkanlığında toplanmış ve seçimle ilgili bir dizi kararların alındığı açıklanmıştı. Alınan 4 maddelik karar şu şekilde paylaşılmıştı:

-Seçim sürecinin, zamanı gelince Genel Merkezimizin belirleyeceği bir seçim takviminde, Karabük şube yönetim kurulunun alacağı kararla, Şubemize bağlı işyerlerinde çalışan üyelerimizin özgür iradeleriyle demokratik bir ortamda yürütülmesi kararlaştırılmıştır.

“Yönetim Kurulu kimseye taraf olmayacak'

-Genel Yönetim Kurulumuz, sürecin demokratik bir seçim ortamında yapılmasını önemseyerek, sadece çoğulcu ve katılımcı yapıya, üyelerimizin özgür iradesine saygı göstererek, seçimde, kesinlikle hiç kimseye taraf olmayacaktır.

“Seçim sürecini Altun ve Bozoklu yönetecek”

-Ayrıca, ana tüzüğümüzün ilgili maddesi gereğince, seçim sürecini Genel Başkan Yardımcımız Bayram Altun ile Genel Sekreterimiz Hicret Bozoklu yöneteceklerdir.
Seçim döneminde görevlendirilen genel merkez yöneticilerimizden başka kişilerin hiçbir şekilde söz ve davranışlarına itibar edilmemesi, büyük önem taşımaktadır.

“İşveren Vekilleri müdahil olamayacak”

-Bu seçim sürecinde, işveren vekillerinin de seçime müdahil olmalarına izin verilmeyecektir.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22