İSDEMİR´de 60 günlük süre başladı

İskenderun Demir Çelik A.Ş. İSDEMİR´de 3160 kişiyi kapsayan toplu iş sözleşme (TİS) yetkisi ile gelen Çelik-İş Sendikası Genel merkez yönetimi, İSDEMİR yönetimine sözleşme metnini sunarak 60 günlük görüşme sürecini başlattı. S

17.07.2017 11:32:47 0
İSDEMİR´de 60 günlük süre başladı

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, TİS süreci ve böledeki beklentilere ilişkin görüşlerini genel yönetim ve İskenderun şube yönetimi ile İskenderun´da gerçekleştirdiği ziyaretlerde gündeme getirdi. Değirmenci, Genel Mali sekreteri Bayram Altun Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Recep Akyel Genel Eğitim Sekreteri Ferhan Öner ve Çelik -İş Sendikası İskenderun Şube yönetim kurulu üyeleri, önce İskenderun belediye başkanı Seyfi Dingil´i, ardından İskenderun Ticaret ve sanayi Odası (İTSO) yönetimini ziyaret etti.

Değirmenci: İskenderun´da yeni bir dönem
İskenderun´da yetki tartışmasının sona ermesiyle yeni bir dönemin başladığını ifade eden Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, İskenderun Belediyesi´ni ziyaretinde “İSDEMİR´ de gelecek güzel günleri inşa etmeye talibiz. Bu haklı mücadelemizin yargı organları tarafından bir kez daha tescillenmesiyle birlikte besmelemizi çekiyor, daha büyük hedefler için, daha çok çalışmak üzere, yeni bir başlangıç yapıyoruz” diye konuştu.

Değirmenci: TİS yetkisiyle geldik
İTSO ziyaretinde bölgede ortak çalışma ve işbirliği vurgusuyla konuşan Genel Başkan Dğirmenci, “İşçi Sendika el ele anlayışı ile emeğe ve emekçiye saygı duyarak İskenderun Bölgesi´ne katkı sağlamaya geldik. İSDEMİR´de yetkili sendika artık Çelik-İş Sendikasıdır. Burada hepinize STK´lara, siyasi partilere, esnafa, işçiye, işverene ihtiyacımız var” dedi. Değirmenci, şöyle konuştu: “Toplu iş sözleşmesi yetkimizle geldik ve 60 günlük süreç başladı. Teklifimizi sunduk. İnşallah en iyi şekilde sonuçlandıracağız. İşçilerimizin sorunlarının çözümünde yanlarında olacağız. İşverenden de anlayış bekliyoruz. 2,5 yıllık işçimizin ücret farklarını almak istiyoruz. Ben bu bölgenin yeni simasıyım. Bilmeye, tanımaya çalışıyorum. Protokolü, STK´ları, Siyasi partileri gezerek kendimizi anlatıyoruz. İşçimizin refahını arttırmak için çalışıyor ve ülkemiz insanına bir sendika olarak, bir STK olarak hizmet etmenin gayreti içerisinde olacağız”

Dingil: Her zaman yanınızdayız
Çelik-İş heyetini kabulünde konuşan Başkan Seyfi Dingil, İskenderun´u gelişen ve kalkınan bir sanayi kenti olarak tanımladı. Dingil, “İşçilerimiz de bu gelişmede ve kalkınmada büyük bir emek harcayarak önemli bir görevde bulunmaktadır. Ekonomimizin, sanayimizin ve tüm çalışma alanlarımızın en önemli yapı taşını oluşturan işçilerimiz, emeğin ve alın terinin her daim sembolü olmuşlardır. Çalışan, üreten ve emek harcayan işçilerimiz tüm dünyada olduğu gibi bölgemizde de ekonomik kalkınmanın asıl mimarlarıdır. Sizlerde işçilerimizin dayanışması, sorunlarının çözülmesi anlamında önemli görevler üstleniyorsunuz. Her zaman sizlerin yanınızdayız” dedi.

Yılmaz: İşletmelere eşit mesafedeyiz
Çelik-İş heyetini İTSO Meclis Başkanı Servet Ugutmen, İTSO yönetim kurulu üyesi Gassan Kuran´la birlikte karşılayan Başkan Levent Hakkı Yılmaz da sendika yönetimine başarı dileklerini iletti. “İTSO olarak bu bölgede ekonomiye yön veren, istihdama katkı sağlayan tüm işletmelerimizle eşit mesafede çalışıyoruz” diyen Yılmaz, gerek sendikaların, gerekse sivil toplum kuruluşlarının Oda ile birlikte yapacakları faaliyetlerde de yanlarında yer aldıklarını kaydetti. Yılmaz, “Her zaman bu bölgeye ekonomiye değer katan sanayicilerimiz, Kobilerimiz ve firmalarımızın odayla ilgili müşterek ihtiyaçlarını hızlandırmanın yanı sıra, gerçekleştirdikleri faaliyetlere değer katacak birliktelik için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bölgemizde gerek sendikaların, gerekse sivil toplum kuruluşlarımızın odamız ile birlikte yapacakları faaliyetlerde de oda olarak yanlarında yer alıyoruz. Yeter ki bu faaliyetler, İskenderun ekonomisine değer katacak faaliyetler olsun” diye konuştu.


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00