İSDEMİR´de sözleşme

İskenderun Demirçelik A.Ş.´de (İSDEMİR) yetkili Özçelik-İş Sendikası ile fabrika yönetimi arasında beş aydır sürdürülen, 3 bin işçiyi kapsayan 27. dönem; 2 yıllık toplu iş sözleşmesinde, önceki gün anlaşma sağlandı ve sözle

GÜNCEL 25.05.2021 16:35:57 0
İSDEMİR´de sözleşme

Akın Bodur/İskenderun

 Özçelik-İş Sendikası genel merkez ve İskenderun şubesi yöneticileri, yapılan sözleşme görüşmesinde sağlanan anlaşma ile ücret ve sosyal haklarda artış sağlandığını açıkladı.
Toplu sözleşme sevincini yaşadıklarını belirten Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, 'Kazanımlarla dolu bir sözleşme tüm emekçilere hayırlı olsun' değerlendirmesini yaptı.

'Sözleşme, karşılıklı fedakarlıklarla bitirildi'
Özçelik-İş sendikası ile İSDEMİR Genel Müdürlüğü arasında beş aya yakın süredir devam eden ve Ankara´a imzalanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığını belirten Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Güngör, 'Sözleşmenin karşılıklı fedakarlıklar yapılarak masa başında bitirilmesinden memnuniyet duyuyoruz' dedi ve sendikasının genel başkanı ise İSDEMİR Genel Müdürü Mesut Keyfli´ye teşekkür etti.

Sözleşme ne getirecek?
Özçelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Güngör, sözleşme ile İSDEMİR çalışanlarının ücretlerine birinci yılın ilk altı ayında yüzde 14, ikinci, üçüncü ve dördüncü altı aylarda ise altı ayında enflasyon oranında artış yapılacağını belirtti. sözleşme ile 120 gün ikramiye ve ilk yıl sosyal haklarda yüzde 24 oranında artış alındığını belirten Güngör, 'Bu sözleşme dönemi için kıdem yılına göre seyyanen ücret zamları yapılacak. Buna göre, 0-5 yıl arası çalışanlar 1.250 TL, 5-10 yıl arası çalışanlar 2.500 TL, 10-15 yıl arası çalışanlar 3.500 TL, 15-20 yıl arası çalışanlar 4.500 Tl, 20 yıl ve üzeri çalışanlar 5.500 TL destek primi alacak.Tüm sosyal haklara ve destek primleri ikinci yıl için enflasyon oranında artırılacak. Tüm işçiye tamamlayıcı sağlık sigortası yapılacak. Sendika tüm kurullarda temsil edilecek' açıklamasını yaptı. Toplu iş sözleşmesi görüşmesinin Aralık 2020´de başladığını anımsatan İSDEMİR de, 27. dönem toplu iş sözleşmesinde anlaşmanın sağlandını ve 24 Mayıs 2021 tarihinde Ankara´da imzalandığını belirtti. İSDEMİR yönetimi, 'Çalışanlarından aldığımız güçle Türkiye için değer üretmeye devam edeceğiz' açıklamasını yaptı.
Toplantıya İSDEMİR´i temsilen OYAK Genel Müdürü ve İSDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Savaş Erdem, OYAK İnsan Kaynakları Grup Başkanı Haluk Gümüşderelioğlu, İsdemir Yönetim Kurulu Üyesi Güliz Kaya ve İSDEMİR Genel Müdürü Mesut Keyfli katılırken, Özçelik-İş Sendikasını temsilen Genel Başkan Yunus Değirmenci, yardımcıları Bayram Altun, Recep Akyel, Ferhan Öner, genel sekreter Hicret Bozoklu, İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör ve yöneticileri katıldı.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62