İsdemir’de 45 maddede uzlaşıldı

Depremler ile OHAL nedeniyle bir süre ertelenen, görüşmelerin ardından yeniden başlatılan İsdemir ile yetkili Özçelik-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşme görüşmelerinin ikinci oturumu 17 Nisan Pazartesi günü yapılacak.

EKONOMI 14.04.2023 16:45:00 0
İsdemir’de 45 maddede uzlaşıldı

Özçelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör, İsdemir ve Ekinciler’de devam eden toplu iş sözleşme sürecinin yaraların sarılmasına katkı sunucak şekilde sonuçlandırılmasına çalıştıklarını söyledi.

Toplu İş Sözleşme süreçlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede Güngör, şunları kaydetti: İsdemir ve Ekinciler’de devam eden toplu iş sözleşme sürecine ilişkin, "Yaşamış olduğumuz ağır deprem felaketini ve içerisinde bulunduğumuz zorlu geçim koşullarını göz önüne aldığımızda, inşallah her iki toplu iş sözleşme sürecini de üyelerimizi memnun edecek ve yaraların sarılmasına katkı sunucak 

şekilde, alnımızın akıyla sonuçlandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sendikamızın Genel Başkanı Yunus Değirmenci başkanlığında genel merkez ve şube yöneticilerimiz ve temsilcilerimizle birlikte üyelerimizin talep ve beklentileri doğrultusunda toplu iş sözleşme taslaklarımızı hazırlayarak, işverenlere sunduk ve bu doğrultuda görüşmelere başlamıştık. OHAL nedeniyle sekteye uğrayan toplu iş sözleşme görüşmelerini yeniden başlatmayı başardık. Sahada üyelerimizin heyecanla bizden gelecek güzel haberleri beklediklerini biliyoruz. İnşallah üyelerimizin refah ve mutluluğunu artıracak toplu iş sözleşmelerini imzalayarak, yaraların kapanmasına bir nebze de olsa katkı sağlayacağız“ dedi.

İki işyerinde de masa başında el sıkışarak toplu iş sözleşmesini imzalamayı hedeflediklerini ifade eden Güngör, açıklamasını şöyle sürdürdü: ”Bizler emekçiler olarak, işyerimizin büyüyüp gelişmesi için bugüne kadar canla başla çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Bu fedakarlığımız karşısında işveren tarafının da gerekli hassasiyeti göstererek beklentilerimize karşılık vereceğine inanıyoruz.”

Özçelik İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun Başkanlığında, şube yönetim kurulu ile İsdemir Yönetiminin katılımıyla gerçekleştirilen 10 Nisan tarihli oturumda 43 Asıl, 2 Geçici olmak üzere toplam 45 Madde üzerinde anlaşma sağlanmış, sözleşme görüşmelerinin 17 Nisan pazartesi günü İsdemir Genel Müdürlüğünde saat 14.30'da sürdürülmesi kararlaştırılmıştı. 


Anahtar Kelimeler: İsdemir’ maddede uzlaşıldı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00