İSDEMİR'de toplu sözleşme süreci başladı

Özçelik İş sendikası ile İSDEMİR arasında 2023-2024 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşme görüşmeleri başladı. Sendika, toplu iş sözleşme taslağını işverene teslim etti ve İSDEMİR toplu iş sözleşme müzakere sürecini başlattı.

EKONOMI 5.01.2023 08:46:00 0
İSDEMİR

İskenderun/SES

Sendikanın İskenderun şubesi başkanı Mehmet Güngör, "Sözleşme taslağımızı işveren tarafına teslim ederek toplu sözleşme müzakere sürecini başlatmış olduk. Üyelerden aldığımız talepler ışığında hazırlamış olduğumuz toplu iş sözleşme taslağının hayırlar getirmesini diliyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Taslağın iki yılı kapsayacak şekilde hazırlandığını anlatan Güngör, “Sözleşmede, üyelerin saat ücretlerine ilk altı aylık dilim için seyyanen 15 lira artı yüzde 55 oranında bir zam yapılmasını talep ettik. İlk altı aylık seyyanen ve yüzdelik zam talebimizin toplam karşılığı ise ortalama yüzde 91,27’e denk düşmektedir. 2.3. ve 4. altı aylık dilimler içinse üyelerimizin saat ücretlerine enflasyon artı 5 puan ücret artışı yapılmasını istedik. Ülkemiz ekonomisinin gerçekleriyle örtüşen, market raflarıyla uyuşan, üyelerimizin beklentilerini karşılayan bir zam talebimiz oldu. Ayrıca Kurban Bayramı ikramiyemizin 7000 liraya, Ramazan Bayramı ikramiyemizin de 3000 liraya çıkarılmasını, diğer sosyal haklarımıza da ilk yıl için yüzde 110 oranında artış yapılmasını talep ettik. Yakacak yardımıyla ilgili de OYAK’a bağlı Ereğli fabrikasındaki yakacak yardımının üyelerimize verilmesini taslakta ifade ettik" değerlendirmesinde bulundu. 

Güngör, sözleşmeye maaş promosyonuyla ilgili madde eklediklerini de belirtti. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19