İSDEMİR'den Hatay İpeği'ne kurs desteği

Unutulmaya yüz tutmuş kültürel miraslara eklenen Hatay İpeği ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla İSDEMİR ve İskenderun Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile ipek dokuma kursu düzenlenecek.

EĞITIM 8.12.2022 14:00:00 0
İSDEMİR

İskenderun/SES

İskenderun Demir Çelik Fabrikası A.Ş. (İSDEMİR), unutulmaya başlayan kültürel miraslar arasındaki Hatay İpeği’nin yaygınlaştırılmasına protokolle destek verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından unutulmaya yüz tutmuş kültürel miraslar arasına eklenen Hatay İpeği ile ilgili farkındalık yaratmak için İSDEMİR ve İskenderun Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle İskenderun Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile ipek dokuma kursu düzenlenecek.

İmzalanan Hatay İpeği Projesi protokolü kapsamında üç yıl sürmesi planlanan kurs için İSDEMİR yer ve ekipman temini sağlayacak, kursla ilgili ihtiyaçları karşılayacak. İlk aşamada İsdemir çalışanlarının eşlerinin katılacağı kurs, bölgedeki kadınlardan gelen ilgiye göre komşu ilçelere de yayılacak.

İskenderun Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile başlatılacak kursun protokolü, İSDEMİR Yunus Emre Çay Bahçesi’nde düzenlenen törenle imzalandı. Protokol törenine İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz ve İskenderun Demir Çelik Fabrikası A.Ş. Genel Müdürü Salih Cem Oral da katıldı. İmzalanan protokol sonrası İSDEMİR'in katkısıyla İskenderun Halk Eğitim Merkezi’nde ipek dokuma kursu açıldı. Proje ile hedefin Hatay İpeği dokuma eğitimiyle ilgili kursları bölgedeki diğer ilçelere taşımak olduğu belirtildi.

Türkiye’nin üçüncü, uzun ürün üretim kapasitesine göre en büyük entegre demir ve çelik fabrikası olan ve OYAK'ın Maden Metalürji şirketlerinden İSDEMİR, proje ile İskenderun’un sosyoekonomik hayatına katkıda bulunuyor. İSDEMİR'den yapılan açıklamada, işletmenin daha önce de İskenderun'da Çocuk Trafik Eğitim Parkı, okullara dezenfektan desteği gibi projelerle sosyal hayata verdiği katkıyı Hatay İpeği dokuma kursuyla sürdürdüğü ifade edildi.

İskenderun İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü'nün sosyal iletişim sitesinden yapılan paylaşımda da "İskenderun Milli Eğitim Müdürlüğü ile İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. arasında 'Elde Ham İpek Boyama ve Bükme, İpek El Dokumacılığı, İpek Kozası El ürünleri Yapımı, El Yapım Sabun Üretimi, Sanatsal Mozaik Kursu' alanlarında iş birliği kurs protokolü imzalandı" ifadesine yer verildi. Açıklamada, protokolün İskenderun Kaymakamı Demiryürek, İskenderun Demir Çelik Anonim Şirketi Genel Müdürü Oral, İskenderun Milli Eğitim Müdürü Haytaz, İskenderun Demir Çelik Fabrikaları Demir ve Çelik A.Ş. İnsan Kaynakları Direktörü Bora Alptekin tarafından imzalandığı belirtildi.


Anahtar Kelimeler: İSDEMİR' Hatay İpeği' desteği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19