İsdemir´e birincilik ödülü

İsdemir, “Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması”nda, ‘Buhar Türbini Kondenserlerinde Deniz Suyu İle Tersten Yıkama Sisteminin Değiştirilmesi Projesi´ ile birincilik ödülünün sahibi oldu.

EKONOMI 23.10.2020 17:11:29 0
İsdemir´e birincilik ödülü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bu yıl 20´ncisi düzenlenen Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışması´nda birincilik ödülünü alan İsdemir, enerji verimliliği çalışmalarıyla daha önceki yıllarda da ödüllere layık görülmüştü. İsdemir, 2005 yılından bu yana 7 adet birincilik, 2 adet ikincilik, 2 adet üçüncülük ve 2 adet de Jüri Özel Ödülü olmak üzere toplam 13 ödülün sahibi oldu.

Üretim hatlarında enerji tasarrufu ve kalite odaklı iyileştirme çalışmalarının devam ettiği işletmeden ödül alan projeye ilişkin şu bilgi paylaşıldı: “Projenin uygulandığı Enerji Tesisleri Müdürlüğü Kuvvet Santrali Ünitesi; yan ürün gazların değerlendirilerek buhar üretilen ve tüketicilerin buhar ihtiyacı karşılandıktan sonra geriye kalan buhar ile de elektrik üretilen bir tesistir. Projeyle elektrik enerjisi tasarrufu sağlanırken, kaynakların etkin ve verimli kullanımı bilinciyle kondenserin yıkama süreleri azaltıldı, kirlenme süresi uzatıldı. Geri ödeme süresi 6 ay olan projede, ihtiyaç duyulan ilave ekipmanlar İsdemir iç kaynaklarıyla sağlanarak maliyet avantajları sağlandı. Projenin diğer kondenserlerde de uygulanması ve yaygınlaştırma planlanıyor.”


Anahtar Kelimeler: İsdemir birincilik ödülü

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57